До скарбнички пам’яті

2013-09-25

/Files/images/btdyu_novini/БТДЮ.JPG

У літописній скарбниці м. Орджонікідзе вагоме місце займають різноманітні традиційні і нетрадиційні заходи щодо увічнення пам’яті загиблих партизанів і підпільників період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.

Так для вихованців Будинку творчості дітей та юнацтва вересневі дні з 16 по 21 - це добра нагода ще раз пригадати славні сторінки минулого, доторкнутись до найсокровенніших спогадів про війну, переглядаючи за круглим столом сімейні фотоальбоми, прослуховуючи задушевні пісні воєнної тематики, переглядаючи документальні фільми, відтворюючи у фарбах епізоди героїчних років.

Юні дослідники підготували за архівними даними матеріали про славних героїв Великої Вітчизняної війни, на честь яких названо вулиці в місті. Зокрема за назвою вулиці Партизанської криється історія долі нашого земляка, слюсаря-інструментальника Орджонікідзевського заводу В.Я.Пащенка, якого за завданням розвід відділу 10-ї армії було призначено очільником партизанського руху у нашому краї.

Емоційно-зворушливими стали походи дітей й дорослих до міського історико-краєзнавчого музею ім.. М.Занудька та покладання квітів до Алеї Слави.

Сподіваємось, що світлини проведених заходів залишать світло у серцях дітей та дорослих.

Кiлькiсть переглядiв: 162

Коментарi