• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пам’ятаймо минуле заради майбутнього

Пам’ятаймо минуле заради майбутнього

2012-05-10

/Files/images/novini/IMG_0937.JPG

Серед визначних і шанованих свят, на які багата весна, - чи не найбільш зворушливим є День Перемоги. Він кожного змушує хоча б на мить зупинити шалений ритм життя й замислитися: чому ми маємо мирне небо?
Минають роки, відлітають у вічність. Пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фотографій, тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. То чи ж маємо ми право про це забувати?!
От і цього року до традиційної акції «Допоможи ветерану», що проходила напередодні дня 67-річниці Великої Перемоги, долучились учні нашої школи.
Школярі разом зі своїми вчителями відвідують своїх підшефних ветеранів, розносять вітальні листівки і запрошення, а ще напередодні святкових днів допомагають облаштовувати присадибну ділянку.
Так, учні 7 класу – завжди бажані гості в родині Горбача Петра Мар’яновича, ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій, інваліда ІІ групи, та його дружини Серафими Іванівни. Старенькі кажуть, що очікують від дітей не стільки фізичної допомоги, скільки приємного спілкування, адже відчувати увагу до себе завжди приємно, тим більше у такому поважному віці. Тож і пригощають ветерани малечу від щирого серця, і фотографуються з ними на згадку.
Такі зустрічі говорять про те, що неможливо перервати зв’язок між поколіннями, а глибоку пам’ять не зітруть буреломні роки.
І школа № 2 знову стала засновником традиції – проведення параду біля Братської могили. 24 учні урочистим кроком розрізали тишу мітингу, віддаючи шану славним прадідам.

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi