• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Декада методичного об’єднання природничо-математичних наук

Декада методичного об’єднання природничо-математичних наук

2014-04-17

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/ліцей_17.04.2014_1.jpg

Комунальний заклад

«Загальноосвітній ліцей м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Декада методичного об’єднання природничо-математичних наук

Першочергове завдання, яке має вирішувати сучасна школа, полягає в тому, щоб навчити учнів ефективно отримувати інформацію, опрацьовувати, аналізувати, зберігати її та на основі цього приймати своєчасні й нестандартні рішення. Без застосування ефективних педагогічних ідей і технологій не обійтися. До таких технологій можна віднести ігрові. Застосування гри як на уроках інформатики, так і в позакласній роботі є одним із найефективніших підходів до навчання, оскільки ігрові підходи полегшують засвоєння досить складної для учня інформації, активізують його уважність, а також формують уміння навчатися самостійно.

У рамках проведення декади природничо-математичних наук у ліцеї для учнів 5-8 класів була проведена інтелектуально-розважальна гра: «Турнір знавців інформатики». Учні 9-11 класів стали учасниками брей-рингу з інформатики. Також ліцеїстами випущено газети з кросвордами, ребусами та цікавою інформацією з питань розвитку сучасних інформаційних технологій.

02 квітня в КЗ «Ліцей» проходив День біології. Мета проведення: виявити та поглибити рівень знань учнів з предметів природничого циклу; показу взаємозв’язку таких дисциплін, як біологія, хімія, географія, екологія та інших наук; викликати зацікавленість школярів до вивчення природничих предметів; виховувати бережливе ставлення до усього живого на планеті Земля; формувати екологічне мислення в учнів. На цей день було заплановано багато цікавих заходів. У вестибюлі першого поверху під час перерв демонструвалися відеофільми про природу та була представлена виставка «Цей чудовий світ тварин і рослин». Родзинкою ж стала екологічна інтелектуальна гра «Найрозумніший» для учнів 7-8 класів, яку проводила вчитель біології Балихіна Л. Г. Перший тур гри був захоплюючий своїми цікавими питаннями. До другого туру пройшло лише 5 учнів: Сичова Катерина 8-А, Гичко Ростислав, Банда Софія, Агашкова Катерина та Мартиненко Надія 7-Б. Усім учасникам, які вибували з гри були надані солодкі подарунки. Найбільше учасникам сподобався ІІІ тур, в якому учні могли самі обрати категорію питань. Кожен гравець жваво відповідав на задані питання, але не всі змогти потрапити до фіналу. За перемогу вже боролися дівчата Агашкова К., Банда С. та Мартиненко Н. Сили претенденток були рівні. Кожен хотів отримати перемогу, що робило боротьбу запеклішою. Зал шалено підтримував своїх гравців. У бліц-турнірі вдалося перемогти учениці 7-Б Мартиненко Надії. Як учасники гри, так і глядачі отримали масу позитивних емоцій.

В рамках декади у ліцеї пройшла акція «Посади дерево, кущ або багаторічні квіти». В акції взяли активну участь більшість класних колективів. Учні старшої школи придбали в місцевому лісництві пірамідальні туї, які одразу були висаджені на шкільному подвір’ї.

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/ліцей_17.04.2014_2.jpg

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/ліцей_17.04.2014_3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi