• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У ЛІЦЕЇ №2 ПРОЙШОВ І ШКІЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «STEM - ВЕСНА – 2023»

У ЛІЦЕЇ №2 ПРОЙШОВ І ШКІЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «STEM - ВЕСНА – 2023»

2023-03-31

/Files/images/2023/78818100_1412315128948564_1099667616693223424_o.jpg

Заклади освіти Покрова мають досвід системного розвитку STEM-освіти. Постійно шукаючи свіжі ідеї та рішення, готові й самі ділитися напрацюваннями. Потужним майданчиком для їхньої презентації та поширення став І шкільний фестиваль «STEM - весна – 2023», який днями пройшов у ліцеї №2.

Як розвивати здібності дітей у науково-технічних напрямках, підтримати інтерес та дати можливість проявити себе? На ці питаннях було сфокусовано активності фесту, що об'єднав педагогів, батьків, учнів та гостей, серед яких кандидат філософських наук, завідувач кафедри управління інформаційно- освітніми проєктами Дніпровської академії неперервної освіти, керівник обласного проєкту “STEM на Дніпрі” Оксана Бутурліна та вчитель спеціалізованої школи №67 еколого-економічного профілю м. Дніпро Оксана Артєм’єва.

Про талановитих дітей та творчих вчителів, їхні здобутки у STEM, розповіла директор ліцею Лариса Мякотіна, представивши творчий тандем Філіалу Дівчата STEM, спільнот педагогів природничо-математичного напрямку та початкової школи.

Координатор Філіалу Оксана Матюшенко разом з з членкинями представили чотирирічний досвід роботи спільноти активних дівчат. Розповіли про створення Філіалу, участь у Всеукраїнських конференціях, конкурсах, проєктах, STEM-заходах.

Після перших успіхів Філіалу, до створення освітнього STEM - середовища долучилися і вчителі природничо-математичного напрямку та початкової школи.

Впроваджувати елементи STEM-освіти на своїх уроках почали вчителі гуманітарного циклу. Щороку заклад є активним учасником освітніх подій, таких як STEM-весна, інженерні тижні, Всеукраїнські STEM-тижні, Всеукраїнські конференції.

Цікавими матеріалами впровадження STEM-ідей на уроках у початковій школі поділилися педагоги Оксана Чекун, Ірина Головко, Олена Клокова, Алла Котко, Неля Кузьміна, Вікторія Романюк.

Воркшоп “Майстерня STEM” провели вчителі природничо-математичного напрямку Людмила Охота та Людмила Балихіна. У ході роботи фестивалю відбулося “STEM-tea party” з практичним психологом Оленою Заболотною.

Проведення фестивальної події дало можливість не лише презентувати досвід ліцею №2 у напрямку STEM, а сприяло популяризації інноваційних освітніх технологій та STEM-проєктів, підтримці творчих і наукових проєктів школярів та педагогів закладу.

Усі учасники фестивалю отримали дипломи за участь та задоволення від продуктивної командної роботи.

Прес-служба міського голови.

Кiлькiсть переглядiв: 28

Коментарi