• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ПОКРОВ ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

ПОКРОВ ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

2021-11-30

/Files/images/2021/261506021_983972085520469_7277929046059413613_n.jpg

25 листопада відзначають Всесвітній день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. З цієї дати у світі розпочинається 16-денний марафон акцій, який привертає увагу суспільства на це негативне явище. Завершиться він 10 грудня - в Міжнародний день прав людини.

Із 1991 року акцію «16 днів проти насильства» підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від насильства.

За офіційними даними, з початку року в області зареєстровано 20,8 тис випадків домашнього насильства. За такими фактами складено 9,8 тис адмінпротоколів.

Часто жертви самі не усвідомлюють, що стосовно них вчинили насильство. Адже воно може бути не тільки фізичним та сексуальним, а й психологічним, економічним.

За даними Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації Ла страда Україна (https://la-strada.org.ua/garyachi-liniyi) серед зафіксованих звернень від постраждалих, 96% – домашнє насильство. 84% таких звернень – від жінок.

Яким є насильство, як його розпізнати і куди звертатися за допомогою - у анімаційному ролику - https://www.youtube.com/watch?v=3uyXoYnqHys

Аби привернути увагу суспільства до проблем насильства, у соцмережах стартували флешмоби. До таких акцій долучилися й покровчани, цим самим закликавши кожного, хто стикнувся з насильством, висвітлювати свою проблему і не залишатися з нею наодинці.

Всесвітній онлайн-флешмоб "Розфарбуємо світ у помаранчевий колір", за пропозицією ООН, - пропонує надіти у ці дні одяг або аксесуари помаранчевого кольору, щоб висловити свою солідарність з рухом в ім’я майбутнього, вільного від насильства, щодо жінок і дівчат.

Також символічно, у знак єднання, клеїти «долоньки». Долонька означає, що діти всі вільні. І можуть звернутися до будь-кого й отримати руку допомоги. Дитячий світ - яскравий, вільний від насилля та негараздів!

Зупинити насильство може кожен і кожна із нас!

Пам'ятайте, "МОВЧАТИ - ЦЕ БЕЗДІЯТИ"!

Прес-служба міського голови.

Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi