День науки

2018-05-23

/Files/images/2017-2018_nr/traven/kdnz22/nova2/20180521_104017.jpg

День науки

21 травня в КЗДО №22 «Усмішка» відбувся «Конгрес науковців». Вихованці груп раннього та дошкільного віку приймали активну участь в дослідно – експериментальній роботі з живою та неживою природою, адже досліди - це важливий шлях пізнання. Цінність їх полягає в тому, що для власної діяльності діти не отримують готових знань від педагогів.

В цікавій формі було проведено гру - експериментування до казки «Хатинка для Зайчика» під час якої педагог мотивувала дітей на розвиток індивідуальних потенційних можливостей, формування творчих здібностей та їх активності. Під час дослідницької діяльності чомусики вчилися змішувати різні фарби та отримувати нові кольори, малювати яскраві картини мильними бульбашками, змінювати колір пелюсток ромашки.

Досліджуючи те чи інше явище, вихованці отримують знання у певній логічній послідовності, у них формуються здібності розглядати конкретні природні об’єкти. Дошкільнята вчаться сприймати властивості предметів; виділяти, оцінювати справжні необхідні умови здійснення природних процесів; аналізувати властивості об’єктів природи, їх змінюваність, умови, за яких одні властивості переходять в інші. Конкретні пошуково-дослідні дії здійснюються дітьми у формі аналізу досліджуваних процесів, розуміння дітьми причинно-наслідкових зв’язків між об’єктами природи і процесами, які відбуваються за певних умов.

Отже, пошуково-дослідницька діяльність дітей в неживій природі є важливою ланкою в екологічному, моральному, естетичному розвитку та соціалізації дошкільника загалом.

«Треба, щоб кожен вихованець ріс мудрим мислителем і дослідником, щоб кожний крок пізнання облагороджував серце і загартовував волю». В.О. Сухомлинський.

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi