1 Вересня ….

2012-08-27

1 Вересня …. Усім знайоме почуття очікування зустрічі з друзями, однокласниками, вчителями. З радістю поспішаєш до навчального закладу, щоб швидше зануритись у звичну атмосферу шкільного життя.

І ось залишилось зовсім мало часу до того, як прийде він, довгожданний день для всієї дітвори, день зустрічей, день усмішок, день Першого шкільного дзвоника.

В цей день розпочнеться новий навчальний рік. Перший дзвоник пролунає для трохи зніяковілих, урочисто святкових першокласників, які з нетерпінням чекатимуть тієї хвилини, коли запросять їх на свято, і одинадцятикласників, які зустрінуть 1 версня у школі востаннє, за руку проведуть у чудову країну знань ще вчорашніх малюків, що разом зі своїми батьками прийдуть «перший раз у перший клас». Для дітлахів це свято - як день нового життя, хвилюючого і захоплюючого. Зайде вчитель до класу, а в допитливих оченятах дітей питання: «З чим прийшов? Який слід залишиш у наших душах?»

Багато довірено вчителю, але ще більша у нього відповідальність. Тому завжди бути на висоті ерудиції, не зважати на життєві негаразди, забувати про свої власні біди, нести себе дітям – це повсякденний подвиг учителя.

Наша школа може похвалитися освіченим, талановитим педагогічним складом. Це згуртованний, творчий, висококваліфікований колектив, який дає якісну освіту, розкриває перед дітьми таємниці буття, вчить розпізнавати добро і зло, щирість і підступність, багатство душі і духовну нікчемність … Школа не тільки « здійснює загальну освіту», а й вчить, як правильно знайти своє місце у суспільстві.

Тому хочеться побажати вчителям у новому навчальному році наснаги, терпіння, талановитих учнів, а школярам – нових цікавих відкриттів, нових перемог і здобутків.

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi