• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • КНИГА ВІДКРИВАЄ ВЕЛИКИЙ І ЦІКАВИЙ СВІТ СПОРТУ

КНИГА ВІДКРИВАЄ ВЕЛИКИЙ І ЦІКАВИЙ СВІТ СПОРТУ

2012-02-23

/Files/images/novini/IMG_5847.JPG

Поява нової книги в шкільній бібліотеці – це завжди свято. Але якщо це ще й не одна, а ціла тематична добірка, то це вже подвійне свято. Так, святом книги і спорту в рамках Всеук-раїнської акції «Олімпійська книга» стала подарована література від Національного олімпійсь-кого комітету України.
Не секрет, що спорт все більше завойовує серця учнівської молоді, яка прагне вдоскона-лювати своє тіло і дух, а тим, хто хоче стати професіональним спортсменом, дає можливість стати рекордсменом школи, міста, країни, навіть світу, зробити власний внесок у справу розви-тку олімпійських ідеалів.
Отримана література «Зірки олімпійського спорту України 1994-2008», М. Булатова «Твій олімпійський путівник», М. Булатова «Енциклопедія олімпійського спорту в запитаннях і відповідях», В. Єрмолова «Олімпійська освіта», плакати з олімпійської тематики, розширює знання і переконує, що саме олімпійський рух дає всі шанси досягти мети, варто лише відпові-дати тим ідеалам і цінностям які сповідує Олімпізм.
В шкільній бібліотеці комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 9
м. Орджонікідзе Дніпропетровської області після ознайомлення з книгами бібліотечним акти-вом разом з бібліотекарем Висоцькою М.О. було запропоновано учням 8-х класів провести пре-зентацію цієї літератури.
Восьмикласники – найактивніші спортсмени школи.
Електронний варіант «Енциклопедії олімпійського спорту» дозволив вивести сторінки книги на широкий екран через мультимедійний проектор, що дало змогу всім разом поринути в атмосферу одного з найграндіозніших явищ сучасності – олімпійського руху. Учні готували інформацію про Олімпійські ігри в Стародавній Греції, щоб доповнити перегляд сторінок істо-ричною інформацією, хтось з них –біографічну довідку про П’єра де Кубертена, інші – про си-мволіку Олімпійських ігор та їх церемонії. Найбільше уваги приділили участі українських спортсменів в Олімпійських іграх. Багатьом учням довелося спробувати себе у ролі спортивних коментаторів, провівши репортажі з Олімпійських ігор, в яких українські спортсмени брали участь окремою командою, використовуючи плакати.
Учням – спортсменам теж довелося попрацювати з літературою, вибрати кумирів у своїх видах спорту і розповісти про них. Частина учнів об’єдналася для створення власного плакату «Олімпіада - 2020 в Україні. Орджонікідзе -2020», створення талісману цих ігор та гасла.
В день презентації спеціально оформлений кабінет мультимедійним засобом, плакатами, книжковою виставкою, олімпійськими гаслами святково чекав гостей на свято книги і спорту. І ось звучить міжнародний гімн Олімпійських ігор, який передає велич, грандіозність, вир підне-сених почуттів, все те, що уособлюють в собі сучасні олімпійські ігри. Електронний перегляд енциклопедії супроводжувався виступами учнів з інформацією, що доповнювала сторінки кни-ги. Після кожного розділу бібліотекар проводила короткі вікторини, які дозволяли з’ясувати ступінь розуміння теми презентації.
Захід підходить до кінця. Дівчата – спортсменки виголошують «Оду спорту» П’єра де Кубертена, звучить гімн олімпійців України.
Попереду у бібліотечного активу учнів 8-х класів ще не один виступ, адже необхідно по-знайомити з олімпійською літературою всіх учнів школи.
Адміністрація школи, учні, вчителі, батьки щиро вдячні Національному олімпійському комітету України на чолі з його президентом Сергієм Бубкою, автору книг М. Булатовій та
В. Єрмоловій за надану можливість учням долучитися до славних сторінок олімпійської історії, розширити свої знання про міжнародні олімпійські організації, відкрити для себе значення най-головніших олімпійських ідеалів і цінностей, а вчителям за наданий теоретично-практичний матеріал з олімпійської освіти.
М.О. Висоцька, бібліотекар КЗ «СЗШ № 9 м. Ор-джонікідзе Дніпропетровської області»

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi