Свято пробудження весни - Масляна

2014-03-03

/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/сзш6_03.03.2014_1.jpg

Свято пробудження весни - Масляна

У комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа № 6 м. Орджонікідзе Дніпропетровської області» відзначили Масляну - свято, яке своїм корінням сягає ще у дохристиянські часи. В ці дні (масляний тиждень), за повір’ям, зустрічаються дві пори року, весна приходить прогнати зиму та принести людям довгоочікуване тепло. А в нас зима та весна дійсно боролися одна з одним, із самого ранку то виходило сонце й синіло небо, то затягувало хмарами і сипав сніг.

Відсвяткували весело - з традиційними млинцями та козацькими забавами. Масляна - давньослов'янське свято на честь весняного пробудження природи. 27 лютого у школі пройшов святковий ярмарок "Вас Масляна в гості чекає". Учні 1- 11 класів приготували традиційні українські страви, частували всіх, щоб праця поруч із добробутом жила! Все це прекрасно доповнювали і український тин, і відповідне вбрання, вірші, розповіді та пісні.

Представники учнівського самоврядування школи Редько Вікторія та Гордієнко Аліна в костюмах Зими та Весни розіграли справжнє обрядове дійство, зуміли показати всю красу цього народного свята.

Андрущенко Анна, голова учнівського самоврядування школи, вітаючи учнів школи зі святом Масляної, побажала всім гарного настрою і відзначила особливу, добру атмосферу в актовому залі школи, де й відбувся святковий ярмарок.

Масовістю учасників відзначилися учнівські колективи 1-В,2-Б,5-В класів, які були нагороджені дипломами за І-ІІІ призові місця. А батьківська громадськість дружнім колективом показали усю свою кулінарну майстерність і кожну часточку своєї душі вклали у приготування вишуканих страв.

Наші учні славляться тим, що вміють зберігати традиції та оберігати культуру. Всі учнівські колективи добре підготувалися до свята, і тому були тільки позитивні емоції.

/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/сзш6_03.03.2014_4.jpg/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/сзш6_03.03.2014_3.jpg/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/сзш6_03.03.2014_2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi