Рядки, обпалені війною

2014-02-16

/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/СЗШ6_17.02.2014_1.jpg

Рядки, обпалені війною

15 лютого місто Орджонікідзе відзначило День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З того часу, коли останній наш солдат повернувся із афганської землі додому, живим чи мертвим, минуло 25 років і жителі нашого міста щороку, 15 лютого, вшановують пам'ять тих, хто не повернувся додому з війни або повернувся у труні.

13 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбувся міський фестиваль афганської пісні «Молодіжний перевал - 2014».

Участь у зазначеному фестивалі взяли як представники старшого покоління нашого міста, так і молодь – в основному учні загальноосвітніх шкіл.

Виявили бажання взяти участь у фестивалі афганської пісні й учні КЗ «СЗШ № 6». Пісня «Молитва» (ах, мой сынок) прозвучала у виконанні учениці 11-А класу Ябченко Вікторії, яка зазначила: «Ми повинні пам’ятати вічно тих, хто загинув на чужій землі і, звичайно, не забувати про їхніх батьків, які пізнали у своєму житті біль втрати дітей. Сьогоднішній виступ «ВА-О-ДЮНАЛТ» на міському фестивалі афганської пісні присвячує саме їм – тим юнакам, які так і не повернулися додому живими і їхнім матерям, що їх не дочекались». Коли дівчата 10-11 класів середньої загальноосвітньої школи № 6 вручали матерям загиблих воїнів квіти, люди в залі підвелися аби висловити їм свою щиру подяку за синів - героїв. У залі, посеред глядачів, були присутні воїни-афганці, яким пощастило повернутися живими додому.

На «Молодіжний перевал» учні йдуть, щоб передати стан душі, донести до слухачів свої емоції, поділитися талантом.

/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/СЗШ6_17.02.2014_4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi