• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Голодомор початку 30-х років на Україні

Голодомор початку 30-х років на Україні

2011-11-25

/Files/images/3 конференц_я.jpg

Науково-практична конференція присвячена Голодомору 1932-1933р.р.
Голодомор початку 30-х років на Україні називають одним із найстрашніших експериментів проти української нації. Скільки життів забрав Голодомор 1932-1933р.р.? Скільки громадян загинуло у тій безкровній війні? Саме цим подіям була присвячена науково-практична конференція яка пройшла в рамках заходів комунального закладу присвячених роковинам пам’яті жертв Голодомору 1932-1933р.р. і масових політичних репресій в Україні. З болем у серці діти говорили про ті страшні часи, зачитували спогади очевидців, переглядали відеозаписи очевидців, виконані юними істориками НТУ «Історик» (керівник Щербакова Г.Є.).
Юні знавці інформатики (гурток «Інтершкола», керівник Дацишина О.О.) демонстрували мультимедійні презентації «Пішла біда з торбиною по всій Україні», «Скорбота», своїми переживаннями з присутніми поділилися юні літературознавці (НТУ «Перлина», керівники Каращук Н.Г., Стешенко Н.М.), зачитавши рядки з творів В.Барка «Жовтий князь», та Улас Самчук «Марія» а також авторські поетичні рядки. На конференції також була представлена виставка робіт дитячої творчості, яку підготували вчителі Михайленко Г.Л. і Череп Т.В. разом із своїми вихованцями.
Вогником скорботної свічки біля вишитої ікони Божої матері, пустої череп’яної миски на українському рушничку та глечика з маленьким снопиком колосків вшанували пам’ять по тих, хто загинув у тій безкровній війні, учні та вчителі школи.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi