Живе у серці та війна

2014-02-04

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_04.02.2014.JPG

Комунальний заклад

«Загальноосвітній ліцей м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Живе у серці та війна

З кожним роком все далі ідалі відступає у минуле Велика Вітчизняна війна, рідшають ряди її учасників, ветеранів, які знають страхіття війни не зі слів.

4 лютого 1944 року – особлива дата для нас, мешканців м. Орджонікідзе. Саме в цей день воїни радянської армії звільнили нашу місцевість від німецько – фашистських загарбників. 70 років віддаляють нас від останніх боїв за визволення гірницьких сіл і рудника ім. Орджонікідзе.

Ліцеїсти розпочали цей видатний день з загальношкільної лінійки «Не стерти з пам’яті той спомин про війну». Після лінійки учнів було запрошено на єдиний урок мужності «Не згасити вогонь пам’яті» на якому згадувалися визволителі нашого міста. Відзначаючи цю дату, ми завжди згадуємо всіх, хто в жорстоких кровопролитних боях захищав нашу землю від ворога і тих, хто власним життям заплатив за велику Перемогу.

Учні початкових класів взяли участь у конкурсі «Поети про Велику Вітчизняну війну», який було проведено у бібліотеці ліцею.

Схвильовано пройшов конкурс інсценованої військово-патріотичної пісні, підготовлений учнями і класними керівниками 5-7 класів. Не залишив байдужими і конкурс пісні і строю, в якому прийняли участь учні 10-11 класів.

Значною подією став візит до ліцею Прокопченка Аркадія Микитовича, Почесного громадянина містаОрджонікідзе, героя – визволителя нашого міста. У1944 році він першим на своєму танку увірвався до Перевізьких Хуторів. Ветеран нагороджений двома орденами Червоної Зірки, медаллю «За відвагу», численними нагородами.У теплому родинному колі зустрічалися з ветераном з учні 6-х класів на чолі з класними керівниками А.Г.Махинько та Г.М.Ейхвальд.

Не приписуючи собі заслуг, колишнійтанкіст36-ої бригади все більше наголошував на почутті патріотизму, любові до Батьківщини, що вели їх в атаку, допомагали вижити на передньому рубежі бою. Детально вінрозкривіншийбіквійни – простесолдатськежиття, коли цінуваликожнухвилину без пострілів та атак. Фотографуючись на пам’ять, АркадійМикитовичзізнався- не очікував, що молодь може так серйознозайматисядослідництвом теми війни, передаючиестафетупам’ятівідпокоління до покоління

В нашому місті шанують пам`ять про земляків. Колективом ліцею була презентована інсталяція «Де пройшли загони партизанські, порятунку ворогу нема» на міській площі ім. І.Д.Сірка. Зведений хор педагогів та працівників закладу під керівництвом вчителя мизики Т.М.Борщаговської подарував Орджонікідзевцямзадорну пісню військової тематики «Йшов солдат із Берліну».

Минають роки і десятиліття, та орджонікідзевці завжди зберігатимуть в серцях імена тих, хто поліг у боротьбі з фашистськими загарбниками, захи- щаючи свій дім, рідний край, свою Батьківщину.В нашій пам`яті Велика Вітчизняна війна залишиться назавжди, як важлива віха в історії, як символ великого народного подвигу.

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_04.02.2014_4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 93

Коментарi