Новини КДНЗ№22

2014-01-28

« Гімнастика, ходьба, біг, ігри повинні міцно
увійти у повсякденний побут кожного,
хто хоче зберегти працездатність,
здоров‘я і повноцінне життя». Гіппократ.

Загальновідомо:основи фізичного здоров’я людини закладаються змалку. Тому формування, збереження та зміцнення здоров’я дітей – одне з найважливіших завдань національної дошкільної освіти.

В Законах України « Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», «Національній доктрині розвитку освіти», «Базовому компоненті дошкільної освіти в Україні», Програмі розвитку дітей старшого віку «Впевнений старт» одним із завдань є створення найсприятливіших умов для правильного фізичного розвитку дитячого організму.

Повноцінному розв’язанню оздоровчих, освітніх та виховних завдань сприяє комплексне використання як традиційних , так і нетрадиційних організаційних форм та методів фізичного виховання.

Традиційними формами фізичного виховання, обов’язковими для впровадження в освітній процес, є заняття з фізичної культури; фізкультурно – оздоровчі заходи ( ранкова гімнастика, гімнастика після сну, фізкультхвилинки, фізкультпаузи); різні форми організації рухової активності в повсякденні ( фізичні вправи на прогулянках, фізкультурні свята і розваги, дитячий туризм, дні здоров’я).

Для поглиблення оздоровчо – профілактичної роботи з вихованцями , індивідуалізувати її, в дошкільному закладі створені оптимальні умови для різнобічного розвитку кожного , хто потребує корекційної допомоги. Після обстежень дітей лікарями у « Центрі оздоровлення, виховання і реабілітації» хірургом Лєбєдєвим В.В. були виявлені діти з порушенням плоскостопості. На базі «Центру» ці діти займаються у спеціально пристосованій залі з корекції плоскостопості.

(Фільм з корекції плоскостопості).

Лікарем – терапевтом Черевченком Б.О. були рекомендовані діти , які зараз займаються у групі «Школа сприянню здоров’я» , де оволодівають знаннями щодо збереження здоров’я (вправи на дихання, вправи на вентиляцію легенів та бронхів, масажами від нежиті, застуди, болю в горлі, головного болю тощо).

(Фільм «Школи сприянню здоров’ю»).

Я вірю в те , що фізичне виховання – це ключ до успіху наших вихованців , які будуть жити за вимогами не вчорашнього, а вже завтрашнього дня.

Кiлькiсть переглядiв: 235

Коментарi