День Соборності та Свободи України

2014-01-22

/Files/images/oleksandrvka_novini/2014_rk/Александровка_22 січня1.JPG

День Соборності та Свободи України

Щорічно 22 січня відзначається державне свято – День Соборності України. Цього року цей день набуває особливого змісту. Другий раз в Україні ми відзначаємо його як День Соборності та Свободи України. З нагоди цього свята 22 січня у комунальному закладі «Олександрівська неповна середня загальноосвітня школа м. Орджонікідзе Дніпропетровської області» було проведено цілу низку цікавих заходів: єдиний урок патріотизму на тему: «Соборна мати – України, одна на в всіх, як оберіг», години спілкування на тему: «День Соборності України»,«День Соборності України: історія виникнення, традиції й свята», «Суверенна моя Україна»,виховний захід на тему: «Соборність України. Естафета поколінь: від діда - прадіда», «Співаєм славу тій події і тепер», круглий стіл на тему: «Історія виникнення свята – Соборності України»; конкурс рефератів «Подія, що пережила час»; оформлено книжкову поличку «Шляхи до Незалежності України»

З особливою увагою та зацікавленістю учні початкової школи розповідали про історію виникнення Державного Прапора та Герба України. Класоводи пояснювали нове для них поняття – Соборність.

Учні презентували свої творчі роботи: вірші про Україну читали Заєць Ірина - «Моя ненька - Україна», Матус Софія - «Моя Батьківщина - Україна». Єгоров Кирило презентував малюнок на тему: «Моя суверенна держава- Україна»

Діти переглянули документальний фільм, присвячений підписанню Акту Злуки ЗУНР та УНР. Дев’ятикласники дискутували з теми «Що таке Свобода і навіщо вона потрібна нашому народу?»

Всі проведенні заходи пройшли цікаво, піднесено, сприяли формуванню ідеалів свободи й демократії, почуття національної гідності.

/Files/images/oleksandrvka_novini/2014_rk/Александровка_22 січня2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi