«Здорова дитина – майбутнє України»

2011-11-18

/Files/images/Заняття .jpg.jpg Заняття в кімнаті вуличного руху з дітьми старшого дошкільного віку

У дошкільному навчальному закладі №23 з 01.11. по 30.11.2011 року з метою удосконалення та розширення роботи по формуванню культури здоров’я, навичок безпечної поведінки у дошкільників, було проведено місячну акцію «Здорова дитина – майбутнє України».
Місячник складається з 4 складових – 4 тематичних тижнів. Перший тиждень – тиждень здоров’я і гігієни проходив під назвою «Здорові діти – майбутнє країни». Другий тиждень – тиждень безпечної поведінки дитини вдома під назвою «Наодинці вдома». Третій тиждень – тиждень безпеки вуличного руху «Дитина на вулицях міста». Четвертий – тиждень безпечної поведінки в природі «Природа - друг, коли ти добре знаєш її».
Заходи складено з урахуванням завдань сучасного розвитку дошкільного виховання, визначеними у державних національних програмах «Діти України» та «Освіта України в 21 столітті», «Концепції дошкільного виховання в Україні», «Конституції України», «Концепції неперервної валеологічної освіти в Україні», в Базовому компоненті дошкільної освіти в Україні, Програмою «Я у Світі»

В рамках акції було проведено багато цікавих, різноманітних заходів, що сприяли формуванню культури здоров’я дітей дошкільного віку, розширенню знань про людський організм та його будову, про здоровий спосіб життя, про чинники, які впливають на повноцінне життя живих істот, зокрема – людину. Також діти отримали поглиблені знання про вплив вітамінів та їх корисність щодо повноцінного розвитку організму; отримали нові знання та закріпили навички щодо безпечної поведінки з вогнем, електроприладами, відносно сторонніх людей, правил поводження на дорозі, в природному довкіллі, під час виникнення надзвичайних ситуацій, за відсутності вдома дорослих. Закріпили розуміння того, що в людини повинна бути не тільки зовнішня краса (чистий одяг, гарна зачіска), а й внутрішня краса (щире слово, правдиве слово, гарні манери).
В останній день листопадової акції відбулося засідання дискусійного клубу для вихователів, на якому підвели підсумки проведення листопадової акції «Здорова дитина – майбутнє України», проаналізовані всі заходи і форми роботи, дані рекомендації вихователям. Провели конкурс на кращий дидактичний матеріал та посібник за тематикою місячника та його презентацію. Вихователі представили на огляд колег дидактичні ігри та посібники, виготовлені в ході роботи місячника, папки-пересувки по роботі з батьками, усні журнали, підбірки різноманітного дидактичного матеріалу. Дуже гарно і змістовно, переконливо представили свій посібник, розповіли про його застосування.
Під час обговорення результатів проведеної акції, педагогічними працівниками було зроблено висновок, що проведені заходи сприяли удосконаленню теоретичних та практичних знань дітей, батьків та педагогічних кадрів з питань життєвої компетенції безпеки життєдіяльності, поліпшенню якості навчально-виховної роботи в КДНЗ.
Колектив КДНЗ № 23 і надалі буде сприяти формуванню активної, творчої, життєрадісної особистості дитини, що любить і шанує батьків, рідних, свій край, самого себе, піклується про своє здоров’я, про оточуючу природу, змалечку прилучається до основних морально-етичних цінностей національної і світової культури.

Кiлькiсть переглядiв: 433

Коментарi