• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Початкова школа запрошує на гостину до CЗШ №2

Початкова школа запрошує на гостину до CЗШ №2

2011-11-11

/Files/images/тиждень початкової школи.JPG

Навчально – виховний процес традиційно зорієнтований на те, що люди, які навчаються, отримують і творчо засвоюють суму знань. При цьому освіта формує молодих людей у ролі засвоювачів «готових знань». До такого дуже швидко й легко звикають, тому традиційна освіта виховує, як правило, людей, котрі вміють активно працювати лише під керівництвом.
Метою сучасної початкової освіти доцільно визначати підготовку людей , здатних жити в надзвичайно динамічно змінному світі , сприймати його змінність як суттєву складову власного способу життя. Саме тому основну увагу педагогічний колектив початкової школи комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №2» приділяє подоланню консерватизму в підходах до навчально – виховної діяльності й наявних стереотипів учительської праці та процесу мислення молодших школярів.
В листопаді школа І ступеня презентувала свою роботу батьківській громадськості. На гостину до 1 класу запрошували вчителі Чекун Оксана Іванівна та Градусова Юлія Валеріївна. Разом з вчителями першокласники подорожували країною Математики , вчилися раціональним прийомам ліплення з пластиліну на уроці трудового навчання. Стежками усної народної творчості провела своїх вихованців досвідчений і мудрий педагог Сорокалєтова Ірина Михайлівна. Цікаво і змістовно було проведено тренінгове заняття з учнями 4 класу по темі «Знайомство з людьми» Кравченко Оксаною Олексіївною. Свої знання з різних предметів, вміння аналізувати, швидко мислити продемонстрували учні 3 – 4 класів на інтелектуальному шоу «Чудова сімка», вчитель Терещенко Антоніна Анатоліївна. Побували наші учні і в книжковому царстві – мудрому государстві , куди їх запросила молодий бібліотекар школи Захарова Анна Миколаївна.
Не залишились без уваги і наші шановні батьки. Мірошніченко Тетяна Володимирівна запросила їх на інтелектуально – розважальну гру «Працюємо творчо, думаємо логічно, розвиваємо мислення» , а практичний психолог Заболотна Олена Василівна провела семінар – тренінг для батьків «Формування характеру».
Гурток «Театрального мистецтва» (керівник Терещенко Антоніна Анатоліївна) показав казку «Освічена коза»
Протягом тижня в початковій школі діяли виставки: «Я і моя школа», «Умілі ручки», «Мій зошит - найкращий».
Вчителі початкової школи СЗШ № 2 глибоко переконані : «Учень – не сосуд, який треба наповнити, а факел, який треба запалити»

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi