Зустріч у педагогічній майстерні

2013-12-17

/Files/images/ltsey_novini/ліцей_педагогічна майстерня.JPG

Комунальний заклад

«Загальноосвітній ліцей м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Зустріч у педагогічній майстерні

На сьогоднішній день вивчення природознавства у початкових класах не обмежується формування у дітей уявлень про природу та її компоненти. Зміст цього предмета складає система взаємопов'язаних понять, засвоєння учнями кожного з яких потребує спеціальної методичної підготовки вчителя. Уроки природознавства покликані виховувати у школярів повагу до праці, людей праці, формувати в них певні трудові вміння і навички. Особлива увага приділяється вихованню в учнів відповідальності за збереження навколишнього середовища як важливого фактора існування людини.

Саме ці питання стали предметом обговорення слухачів семінару – практикуму для вчителів початкових класів міста, що другий рік поспіль плідно працює на базі загальноосвітнього ліцею. Предметом обговорення, цього разу, стали питання щодо особливостей вивчення природознавства за новим Державним стандартом початкової загальної освіти. Керівник зустрічі О.А.Медведєва ознайомила присутніх з планом роботи Майстерні педагогічної творчості, наголосила на очікуваних результатах зустрічі. До активної співпраці були залучені всі вчителі початкових класів ліцею.

Урок природознавства в 2 класі: «Наші проекти. Будьмо знайомі» (вч. Л.М.Біднюк) - став ідеальний матеріалом для створення проблемних ситуацій. Саме на ньому учні знаходили відповіді на свої нескінченні питання: ""Як?", Чому?", "Звідки?". Вчитель разом з дітьми розв'язувала проблемні ситуації всіма можливими шляхами.

Високу оцінку засіданню Майстерні педагогічної творчості дали учасники заходу, і, зокрема І.М.Сапа, методист ІМЦ управління освіти.

Щодня, щогодини вчителі торкаються вразливого дитячого серця. Дотик їх мудрий і чутливий, добрий і вимогливий. Вони і не тільки запалюють вогник любові до знань, а й дбають, щоб він ніколи не згас.

/Files/images/ltsey_novini/ліцей_педагогічна майстерня2.JPG/Files/images/ltsey_novini/ліцей_педагогічна майстерня3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi