Бути життєво компетентними!

2013-12-13

/Files/images/btdyu_novini/БТДЮ.JPG

Бути життєво компетентними!

Сьогодні це означає бути готовим до особистісного розвитку, до активної участі в житті суспільства. Це своєрідний індикатор, що дозволяє учням - випускникам визначитися в житті, як за поглядом, так і професією …

Сучасне позашкілля покликане, окрім основних знань, розвивати навички та вміння у вихованців приймати рішення, безконфліктно виходити із життєвих ситуацій, спілкуватися усно і писемно, осмислювати і опрацювати інформацію з різних джерел, трансформувати знання на вимоги часу.

Приємно відзначити, що випускники - вихованці Будинку творчості дітей та юнацтва міста Орджонікідзе у своїй більшості у самостійну дорогу йдуть компетентними. Немало з них продовжують співпрацю, наприклад: Уманська Анна, випускниця гуртка «Юні журналісти» (2011р.), навчаючись у Київському національному медичному університеті ім. О.Богомольця, очолює студентську газету і продовжує підтримувати творчі зв’язки з керівником гуртка, бере участь, за можливістю, у різноманітних заходах. Зокрема, стала переможницею обласного етапу Всеукраїнського конкурсу творчої молоді «Літературна надія Дніпра -2013».

Деякі випускники продовжують навчання у вузах за напрямом, обраним у стінах Будинку творчості: випускниця Опара Наталія, вихованка гуртка «Юні журналісти», - Одеська юридична академія, відділення журналістики; Карапута Інна, вихованка гуртка «сольний спів» - Дніпропетровське училище культури, факультет естрадного вокалу; Сидоренко Дар’я, вихованка гуртка «Асоціація юних лідерів» - Київський національний університет ім. Т.Шевченка, відділення журналістики; Кикоть Микола, Кикоть Альона, вихованці гуртка «Школа акторської майстерності» - Київський університет культури, відділення «актор театру»; Коротаєв Гліб, вихованець авіамодельного гуртка - Криворізький авіаційний коледж, відділення електромеханіки.

Як бачимо сформовані компетентності вихованці використовують у різних соціальних контекстах залежно від умов і потреб. Тож, маємо надію, що наші випускники повернуться працювати до рідного міста компетентними та висококваліфікованими.

Кiлькiсть переглядiв: 66

Коментарi