Перегляд фільму "Серце України"

2013-12-09

/Files/images/shkola2novini/2 школа показ фільму1.JPG

Перегляд фільму "Серце України"

За ініціативою віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, з метою патріотичного виховання учнівської молоді та донесення до представників молодого покоління правдивої інформації про історію Великої Вітчизняної війни, п'ятого грудня в КЗ «СЗШ № 2» було організовано перегляд документальних фільмів із серії "Серце України".

Це вже 4-й документальний телепроект, створений за підтримки Олександра Вілкула. З 2010 року було знято ще три історичних документальних цикли - «Жива пам'ять регіону» ( 10 серій , 2010 р.), «Гірке зернятко перемоги» (1 серія, 2010-2011 рр.), «Маленька гаряча батьківщина» (5 серій , 2011 - 2012 рр.). Всього, разом з циклом «Серце України» (5 серій, 2013 рік), 21 документальний фільм.

Документальний цикл «Серце України» представляє собою п'ять 45-хвилинних документальних фільмів, присвячених 70-річчю визволення Дніпропетровської області від німецько-фашистських загарбників. 5 фільмів - це 5 основних наступальних операцій. Перший фільм «Павлоградська увертюра» розповідає про звільнення Павлоградщини, другий фільм «П'ятихатський смерч» - про П'ятихатську операцію, третій - «Берег лівий - берег правий» - про визвольні бої за Дніпропетровськ. Ще два фільми - «Нікопольський потоп» і «Криворізьке торжество» - представляють Нікопольсько-Криворізьку операцію.

Перед початком показу фільмів із щирими словами до учнів звернувся депутат міської ради від Партії Регіонів Куліш Олександр Миколайович. Він розповів про книгу «Повік Герой в народі не вмира. Який поліг на березі Дніпра…», присвячену 70-річчю форсування Дніпра та визволення Дніпропетровської області.

Після підготовчої промови учні із зацікавленням дивились фільм «Серце України».

Цей фільм дав змогу якомога більше дізнатися про Велику Вітчизняну війну та визволення рідного краю від фашистських загарбників і вплинув на емоційні почуття школярів.

Кiлькiсть переглядiв: 100

Коментарi