• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Технологія формування творчої особистості в системі позашкільної освіти»

«Технологія формування творчої особистості в системі позашкільної освіти»

2011-11-11

19 жовтня 2011р. у місті Дніпропетровську на базі Центрального палацу дітей та юнацтва адміністрація обласного еколого- натуралістичного центру провела вищезазначений семінар за темою: «Технологія формування творчої особистості в системі позашкільної освіти». У роботі семінару брали участь провідні спеціалісти вищих навчальних закладів міст Дніпропетровська, Ялти, Запоріжжя.
З основною доповіддю семінару «Робота з творчо-обдарованими дітьми і молоддю – один із перспективних напрямків діяльності позашкільної освіти» виступив директор КЗО «ОблЕНЦ» Юрій Федорович Педан. В унісон його доповіді звучав виступ старшого викладача кафедри педагогіки і психології ДОІППО Кротенко Вікторії Миколаївни, яка ознайомила присутніх з інноваційними методами роботи з обдарованою молоддю. Науковий співробітник кафедри технології електрохімії УДХТУ, керівник гуртка КЗО «ОблЕНЦ» Коваленко Вадим Леонідович надав рекомендації учасникам семінару щодо педагогічних особливостей підготовки дослідницьких робіт старшокласників для захисту на Всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Про виконання обласної програми проведення літніх наукових практик та комплексних екологічних експедицій для членів хіміко-біологічного факультету ДВ МАН України «Вивчаємо заповідні зони України» на слайдовому матеріалі розповіла заступник директора КЗО «ОблЕНЦ» Інна Олександрівна Майборода.
Досвідом роботи з організації науково-дослідницької та експедиційної роботи з учнями Малої академії наук України в м. Ялта поділилися науковий співробітник Казантипського природного заповідника Литвинюк Наталя Опанасівна та директор Ялтинського міського центру еколого-натуралістичної творчості Просєкова Ольга Миколаївна. Про успіхи та досягнення Запорізького відділення Малої академії наук України розповіла заступник директора Запорізького ЦЕНТУМу Тетяна Вікторівна Інденко. Доцент кафедри загальної хімії ДНУ, керівник секції хімії Хмеловська Світлана Олександрівна поділилася своїми наробками в плані організації науково-дослідницької роботи учнів в секціях хіміко-біологічного факультету ДВ МАН України.
Заключне слово мала методист з наукової роботи КЗО «ОблЕНЦ» Тетяна Василівна Кондратьєва, яка наголосила на системі діяльності хіміко-біологічного факультету ДВ МАН України та проведенні загальнонаціонального конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та підвела підсумки семінару. Від учасників зібрання прозвучали пропозиції щодо удосконалення роботи з обдарованою молоддю.

Кiлькiсть переглядiв: 80

Коментарi