• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відриття музею учнівської творчості з декоративно-ужиткового мистецтва.

Відриття музею учнівської творчості з декоративно-ужиткового мистецтва.

2013-11-06

/Files/images/8shkola_novini/Відкриття музею 8 школа.jpg

Відриття музею учнівської творчості з декоративно-ужиткового мистецтва.

«Я починаюсь з отчої землі…» під таким гаслом відкрився у нашій школі музей учнівської творчості з декоративно-ужиткового мистецтва.

Щоб по-справжньому пізнати свій рідний народ, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. І не тільки культуру, що створена талановитими архітекторами, художниками, музикантами, акторами, письменниками, вченими, але й ту, що тоненькими паростками проростає у звичайному учнівському середовищі.

Створенню цього музею передувала багаторічна кропітка робота вчителя образотворчого мистецтва Л.С.Власової, вчителя обслуговуючої праці О.К.Ткаченко та учнів нашої школи. Схвалила, підтримувала цю ідею та допомагала втілити її в життя директор школи – Л.М. Івасіва.

На святі були присутні гості: начальник управління освіти Г.П. Рубаха та методист управління освіти О.О.Матвєєва.

Всі присутні із захопленням розглядали експонати- витинанки та вишивки, в`язання та мистецтво пташиного пера, писанкарство та виготовлення народної іграшки із солоного тіста, ляльки-мотанки.

У минулому році виповнилося 20 років, як у нашій школі «оселився» петриківський розпис. За двадцять років виросло не одне покоління юних майстрів.

Віднині кожен клас нашої школи має можливість відвідати шкільний музей – осередок декоративно – ужиткового мистецтва в нашій школі.

Будемо раді вас бачити!

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi