НАУКУ ЖИТТЯ ОПАНОВУЄМО ЗМАЛКУ

2013-11-21

/Files/images/kdnz18_novini/Изображение 0202.jpg

«НАУКУ ЖИТТЯ ОПАНОВУЄМО ЗМАЛКУ»

08 грудня 2013 р у комунальному дошкільному навчальному закладі №18 «Барвінок» (яслах – садку) загального типу еколого – валеологічного спрямування м.Орджонікідзе Дніпропетровської обл., батьки разом з педагогами спілкувалися на тему цінності життя, сім'ї й збереження здоров'я дитини у побуті.

Поділилися думками й порадами щодо цього запрошені: начальник відділу у справах сім'ї, дітей та молоді міськвиконкому Ірина Клапко, начальник міського управління освіти Галина Рубаха, методист міського управління освіти Олена Дзюбенко, сімейний лікар амбулаторії №1 Центру первинної медико – санітарної допомоги м.Орджонікідзе Олег Войт, провідний фахівець 44 – ї пожежно – рятувальної частини Головного управління з надзвичайних ситуацій у Дніпролпетровській області Дмитро Богомол ті інші.

Практика показує: часто життя дитини залежить від безпечного поводження в побуті і елементарних навичок допомог8и, якими батьки мають володіти у надзвичайних ситуаціях. Тому поради і майстер – клас Дмитра Богомольця для батьків став справжньою інструкцією на випадок пожежі чи інших небезпечних ситуацій.

Також для малечі була організована виставка пожежної техніки. Перевірити отриманні знання батьки одразу змогли перевірити на практиці у спеціальній грі «Врятуй життя».Засвоєю специфікою наш садочок має еколого – валеологічне спрямування, тобто головними напрямками діяльності є розвиток фізичного здоров'я і використання здоров'язберігаючих технологій. Майстер – клас від тренера і мами Ольги Ішуніної переконали у необхідності виконання вправ дома – для правильної осанки і розвитку рівноваги дітей віком від 3 до 7 років.

Невід'ємною складовою гармонійного розвитку дитини є і психологічне здоров'я. Атмосфера любові, розуміння і підтримки у сім'ї роблять дива, - переконує практичний психолог закладу Валентина Ляхова. Аби зрозуміти суть цього важливого питання батьки шукали психологічний підтекст у знайомій і популярній казці «Колобок». Скільки здивування було в очах батьків, коли такий знайомий і простий, здавалося б, сюжет має глибокий сенс. Лише з кількох переглянутих сюжетних картинок було зроблено чимало висновків: «Не можна залишати дитину надовго одну», «Необхідно поступово знайомити з іншими людьми»…

Та все ж батьки й педагоги зробили один головний висновок: якими б різними не були їхні малюки, тільки разом, спільними зусиллями, можна подолати складні питання в їхньому вихованні.

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi