Фізкультурне свято для дошкільників

2013-11-11

/Files/images/kdnz_8_novini/4.jpg

Фізкультурне свято для дошкільників

Потреба руху — це здорова потреба, а відсутність її засвідчує нездоровий спосіб життя. Потреба руху є в людині вродженою. Адже саме вона змушує дитину бігати, стрибати, зчиняти галас, тікати і доганяти. Світовий досвід робить акцент на заняттях фізичної культурі як чиннику розвитку всіх форм активності, як засіб реалізації природної потреби дитини в русі, як запорука її особистого здоров'я, і як засіб що приносить ще й радість та задоволення для дошкільнят.

Цього року на базі комунального дошкільного закладу № 22 був проведений ІІ-й міський Фестиваль для дошкільників «Гармонія руху».

Святково убрана зала запросила маленьких учасників та гостей Фестивалю до цікавих спортивних пригод. На початку свята пролунав «Гімн здоров’ю» у виконанні вихованців дошкільного закладу № 22. Далі на диво всім присутнім з’явилися три чарівні феї: Фея Йоги, Фея Пластики та Фея Гімнастики, які протягом всього Фестивалю заохочували дітей до змагань.

За задумом фізкультурного свята вихованці дошкільних закладів показали досягнення з степ-аеробіки у композиції «Білосніжка і 10 гномів» (КДНЗ № 23 «Попелюшка»), аеробіки зі стрічками - «Танок зі стрічками» (КДНЗ № 21 «Казки») та йоги-гімнастики - «Шаховий менует» (КДНЗ № 22 «Усмішка»).

Несподівано для всіх до залу завітала Пані «Лінь» зі своїми подружками «Подушкою» та «Ковдрою», які намагалися приспати усіх діток, забрати їх до себе в свою країну та зіпсувати свято. Але нічого в них не вийшло. Учасники Фестивалю показали всю свою спритність, витримку та мужність під час спортивних змагань і естафет «Найспритніший», «Осінній вітерець», «Стрибки на футбольних м’ячах», що «Лінь» не витримала і зі своїми подружками зникла.

Протягом всього Фестивалю постійно лунала весела, захоплююча музика, якою керувала музичний керівник Глущенко Вікторія Валентинівна, а інструктор з фізичного виховання, Ворончук Олександра Миколаївна підтримувала позитивний настрій дітей та надавала допомогу під час виконання рухів в естафетах.

Наприкінці свята всіх присутніх привітальним словом поздоровила завідуюча КДНЗ № 22, Євич Марія Миколаївна і нагородила учасників дипломами, а чарівні феї пригостили всіх «вітамінними м’ячиками» (апельсинами).

Чудове свято закінчилося яскравими враженнями дітей та дорослих, які відбилися на обличчях під час фотографування. Сподіваємося, що і надалі Фестиваль «Гармонія руху» буде приносить тільки радість, впевненість у своїх рухах і даруватиме дітям щастя кожну мить.

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi