Готуємося до школи

2013-11-05

/Files/images/kdnz13_novini/DSC03757.JPG

Готуємося до школи

"Бути готовим до школи - не означає уміти читати, писати й рахувати. Бути готовим до школи - означає бути готовим всьому цьому навчитися".

Підготовка дітей до школи. Як краще підготувати маля до наступного важливого етапу у його житті - навчанні в школі? Всі батьки рано чи пізно стикаються з цим питанням. Саме для того, щоб це з’ясувати, у старшій групі КДНЗ № 13 пройшли збори для батьків майбутніх першокласників. Метою зборів було ознайомити з Програмою розвитку дітей шостого року життя „Впевнений старт“.

Програма занять спрямована на: розвиток навичок усного мовлення, аналізу і порівняння, розвиток логіки та математичних здібностей, формування дрібної моторики рук, підготовку руки до письма, удосконалення графічних навичок, розвиток уяви про навколишній світ. Збори пройшли у теплій та дружній атмосфері, а батьки мов знову поринули у шкільне життя і відчули себе маленькими учнями.

На першому «уроці» вони отримали поради практичного психолога, закладу Лілії Дробот, яка наголосила, що готовність дитини до школи визначається сукупністю її загальної, інтелектуальної й психологічної підготовки дітей до шкільного навчання. Батьки отримали пам’ятки з критеріями готовності дітей до школи. Другий «урок» провела інструктор з фізичної культури дошкільного закладу Марина Сидоренко. Вона звернула увагу батьків на фізичну готовність їх дітей і звернула увагу на те, що в цьому році діти будуть займатися за авторською програмою з фітболу. А якою незвичною, зворушливою була перерва між уроками. На ній батькам показали життя групи у минулому навчальному році у вигляді слайд-шоу. Тут були і заняття, і розваги, і туристичний похід і трудова діяльність їх дітей.

З особливим інтересом присутні слухали вихователя Ірину Ковальчук, яка провела практичне заняття з грамоти для батьків. Вона в ігровій та невимушеній формі пояснила, як правильно вчити ділити слова на склади та визначати положення звука у слові, наголосила на важливість проведення звукового аналізу слів та його значення у подальшому шкільному навчанні. Цікаво та змістовно провела свій «урок» вихователь Лілія Усатова з математиці, на якому вона пояснила, що ступінь готовності дитини до навчання: це її самостійність, посидючість, можливість концентрувати увагу, розвиненість її дрібної моторики – шлях до успішної готовності до навчання. Кожен із слухачів отримав для себе корисну інформацію, поради. Було зазначено, що саме завдяки тісній співпраці батьків і дитячого садочка можна досягти успіху у підготовці до школи.

В заключній частині виступила завідуюча дошкільного закладу Кухтіна Л.О., яка подякувала батькам за надану допомогу та активну участь у житті дошкільного закладу. Побажала батькам міцного здоров`я та терпіння у підготовці дітей до школи.

Вихователь-методист КДНЗ № 13 Шильнікова Т.П.

/Files/images/kdnz13_novini/DSC03739.jpg/Files/images/kdnz13_novini/DSC03760.jpg/Files/images/kdnz13_novini/DSC03782.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi