Петриківський первоцвіт

2013-10-15

/Files/images/kdnz5_novini/IMG_20131011_090250_0.jpg

Петриківський первоцвіт

Петриківський розпис, або «петриківка» — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва. Побутові речі із візерунками в стилі петриківського розпису збереглися з XVII століття.

Тому згідно вимог Базового компонента дошкільної освіти (освітня лінія «Дитина у світі культури) та чинних програм розвитку, навчання і виховання дітей від 2 до 6 років у роботі нашого дитячого садочку активно впроваджуються заняття з петриківського розпису.

Так, 11 жовтня, у групі №1 «Колобок» для дітей раннього віку було проведено заняття з теми «Погодуємо півника», в ході якого малюки вчилися малювати крапки відтиском пальця, зображувати явища навколишнього світу. Протягом заняття вихователі розвивали дрібну моторику, виховували інтерес до петриківського розпису, а також почуття прекрасного. Захід був емоційно насичений, з яскравою наочністю. Діти були активними, зацікавленими, а також отримали безліч позитивних емоцій.

/Files/images/kdnz5_novini/IMG_20131011_085935_0.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi