ВЕЛИКА ПЕРЕМОГА

2013-05-12

/Files/images/novini5/P5040301.JPG

Минають роки, відлітають у вічність. Пройшло 68 років з того часу як відгриміли залпи салюту на честь перемоги над лютим ворогом у Великій Вітчизняній війні. Але і зараз свято Перемоги для кожної людини є хвилюючим, з присмаком сліз. Воно болем відгукується в серці, бо немає жодної сім’ї, якої не торкнулась би війна, хто б не втратив у тому пеклі близьку людину.

І коли в сонячний день 9 травня дивишся як вітер тихо гойдає крони дерев, як весело галасують діти, мимоволі згадуються рядки: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».

7,8 травня у КЗ «СЗШ №9» було проведено уроки мужності «Солдати безсмертя», «Піонери - герої Великої Вітчизняної війни»; учні 3А класу (класовод Шепотинник І.П.) провели зустріч з ветераном тилу Тищенко Олексієм Платоновичем; у 2Б класі проведено виховну годину «Неопалима купина людської пам’яті» (класовод Плужник О.В.). Шестикласники провели урочисту лінійку та покладання квітів до меморіальної дошки Героя Радянського Союзу М.Ф.Зонова. Цікавим був урок - спогад у 8А класі ( класовод Галаніна Л.О.) «Спасибо деду за Победу»; учні 9Б, 8Б класів взяли участь у мітингу на братській могилі селища Перевізькі Хутори.

Зустрічаючи День Перемоги вже традиційно ми звертаємося до пісень, поезії воєнних років, які вже стали частинкою нашого життя. Конкурс на краще читання фронтових поезій видатного українського письменника - прозаїка Олеся Гончара, якому в цьому році виповнилося б 95 років з дня народження, відбувся 7 травня в шкільній бібліотеці. Його учасниками стали учні 5-11 класів. Вибрані учнями напередодні поезії, звучали у хронологічному порядку - по роках їх написання з 1941 по 1945 роки. Бібліотекар Висоцька М.О. зверталася до біографії письменника, його фронтового життя. Адже написані вірші, тодішнім молодим студбатівцем Олесем Гончаром в окопі, землянці, під час походів і передають душевний стан автора, його думки, переживання, враження як очевидця і учасника бойових дій. Надруковані і видані окремою книжкою лише через 40 років після написання, вони стали доповненням до його відомих прозових творів воєнної тематики. Учні намагалися передати ті події, емоції відображені в поетичних рядках з великим натхненням і розумінням. Це Майорова Настя 5Б клас, Макоров Іван 6 кл.,Білан Карина 7 А кл., Руденко Марія 7Б кл., Дяковська Ірина 8А кл.. Андрейчук Ярослава 8Б кл, Святенко Катерина 10 клас. Переможцем конкурсу стала учениця 11 класу Марчик Альона.

З особливою теплотою, відповідальністю, почуттям поваги до своїх рідних діти вели пошукову роботу готуючись до мітингу на Алеї Слави. Зібрано матеріали про ветеранів війни: Акіменко П.А.. Земцова М., Рудого М.К., Міщенка Г, Карнауха О.Т., Пайоса М.І., Нікіфорову О.С., Огаркова І.А., Максютенко А., Пахнюка О.С., Супруна А.Т., Бродського П.Д.. З гордістю несли портрети своїх прадідів на міському мітингу - ході учні 4Б класу Вершиніна Єва і Зорін Ярослав, учні 7 класу Білан Каріна, Школа Сергій, Кирчатий Кирило.

Учні 3-А, 3-Б класів (Шепотинник І.П., Семеняка Т.Л.) провели зустріч з ветераном ВВв Тищенком І.П. (09.05.2013р.), 07 травня 2013р. учні 8-А класу (відповідальна Заєць Т.В.) привітали ветерана війни Каплуна Михайла Федоровича, який мешкає по вул.Садова, буд.23; також проведено зустрічі з ветераном війни Князєвим М.О. учнями 9-С класу (08.05.2013р. , Сідельник С.В.,) та

з дитиною війни Мазур Раїсою Василівною учнями 3-Р та 2-С класів (08.09.2013р., Захарова А.О., Андрієнко Н.О.).

Учні 8, 11 класів взяли участь у міській легкоатлетичній естафеті, де посіли ІІ місце. Чекала перемога і учасників міського огляду пісні і строю (керівник Волик О.В.), де команда посіла І місце. Учні 10 класу разом з батьками провели велопробіг місцями бойової слави Орджонікідзе – Гірняцьке – Хмельницьке – Шолохове – Рудник – Орджонікідзе.

Прес-центр КЗ «СЗШ № 9»

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi