«День юного натураліста»

2011-10-18

/Files/images/PA040034.JPG

Нещодавно в дошкільному навчальному закладі № 8 «Калинка» з захватом відбулася Всеукраїнська акція «День юного натураліста», в якій приймали участь діти молодшого і старшого дошкільного віку. Метою акції стало створення умов для соціального становлення і розвитку особистості через організацію спільної пізнавальної, перетворювальної, природоохоронної діяльності дітей та дорослих, здійснення дієвої турботи, дбання, піклування про себе через турботу про довкілля; формування екологічно доцільної поведінки учасників навчально-виховного процесу.
Для досягнення мети були поставлені такі завдання :1. Підвищення якості екологічного виховання й освіти дітей та батьків.
2. Оволодіння прикладними знаннями, практичними уміннями та навичками раціонального природо використання.
3. Розвиток умінь передбачати можливі наслідки своєї діяльності в довкіллі.
4. Розвиток духовної потреби в спілкуванні з природою, усвідомлення її благодійного впливу.
5. Формування прагнення до активної діяльності щодо поліпшення і збереження природного середовища, пропагування природоохоронних знань, небайдужого ставлення до дій людей, які наносять шкоду природі.
6. Пропаганда екологічної освіти, реалізації природоохоронної політики серед батьків.
Акція проходила через такі заходи: заняття-екодослідження «Що буде, якщо…?»; ігри – медитації; інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?»; конкурс дитячої творчості «Вірші про природу»; консультація для батьків «Звуки природи»; екорейд «Чистий дошкільний заклад». А особливо дітям запам’яталося музичне свято «Осінь в гості тебе просим», яке було підсумковим у Всеукраїнській акції в нашому дошкільному закладі.

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi