Славетне свято Перемоги

2013-05-10

/Files/images/novini5/Фото 4 Фестиваль.JPG

З весною, з сонячним первоцвітом на нашу землю, в наші серця знову приходить неповторне й хвилююче свято Великої перемоги.

Пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами - як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче ЖИТТЯ!

8 травня навчальний день в ліцеї м.Орджонікідзе розпочався з єдиного уроку « Збережемо пам'ять, аби не зчерствіли душі». Під звуки фронтових пісень вранці учні заходили до закладу. Всіх дорослих і малечу цього дня об’єднала пам'ять про велич народного подвигу. В класних колективах говорили про сувору військову статистику, про загиблих та тих, хто пропав безвісті. Ліцеїсти приносили фотографії свої дідів та прадідів, згадували про їхні подвиги. Надто дорогу ціну заплатили наш діди-прадіди за омріяну перемогу! І те, що ми живемо під мирним небом - саме їхня заслуга.

Ліцеїсти відгукнулися на заклик виконкому міської ради і взяли участь у святковому параді « Спасибо деду за Победу!». Заздалегідь були підготовлені портрети учасників та ветеранів війни, їх з гордістю пронесли ліцеїсти по вулиці Калініна. Змінюються покоління, але не змінюється ставлення до Героїв війни. Ліцеїсти вшанували їхню пам'ять і схилилися перед мужністю й відвагою героїв.

Війна пройшла крізь серце і душі кожної людини, обпалила чорним вогнем оселі й сім’ї … І хоч минули десятки років, для фронтовиків вона і сьогодні жива у спогадах, ранах та бойових нагородах. У передодні свята традиційно пройшли зустрічі з учасниками тих буремних подій. Так, учні 6-Б класу разом з класним керівником В.П.Смиковою відвідали ветерана Великої Вітчизняної війни Корольова Петра Івановича. Спливають у пам’яті ветерана всі його бойові шляхи та дороги: Петро Іванович був командиром танку, зустрів перемогу у Берліні. Цікаво розповів ветеран про свій бойовий шлях, показав бойові нагороди. Час невблаганний, беруть своє старі рани і хвороби, але завжди залишається увага і пошана підростаючого покоління!

Активну участь ліцеїсти взяли в фестивалі інсценізованої військово-патріотичної пісні «Світло вічного вогню». На святі були представлені композиції «За все спасибо милый друг» у виконанні учениці 10-А класу Мокрухи Ірини та учнів 10-А класу та «Землянка» у виконанні Яцук Софії , учениці 6-Б класу та учнів 10-Б класу.

Ми низько схиляємо голови перед усіма ветеранами Великої Вітчизняної війни, які, не жаліючи власного життя, захищали кордони нашої Батьківщини. Вічна пам'ять тим, хто не повернувся до своєї родини та домівки, проливаючи свою кров під свист та гуркіт канонад, захищаючи свою Батьківщину та її народ. Вічна пам'ять та низький уклін ім. до землі за наше мирне небо, за тишу та спокій на Українській землі….

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi