Бережемо традиції !

2013-05-06

/Files/images/novini5/pysanky.jpg

Радість з неба ся являє,

Паска красна день вітає,

Радуйтеся щиро нині –

Бог дав радість всій родині,

Бог дав радість нам з небес,

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

До дня Великодня в дошкільному закладі № 8 «Калинка» для всіх дошкільників відбулася музична розвага «Розмалюю писанку» з метою розширення та закріплення знань про українські звичаї і традиції святкування цього свята.

Музичний керівник, Глущенко В.В. разом з вихователями святково прикрасили музичний зал та разом з батьками підготували пригощення для дітей. Під музичний супровід до святкової зали завітали дошкільнята. Музичний керівник розповіла всім присутнім про значення свята Великодня для всього українського народу і познайомила із символами та оберегами свята. Діти з захопленням грали в народні ігри «Кужа», «Покотилося яйце», співали пісні та водили хороводи «Гей весна іде, все навкруг цвіте», «Писанка», «Христос воскрес», «Веснянка». Закінчилася розвага роздачею солодких пригощень для дітей.

Великдень – це давнє свято весни, весняного сонця, та природи, що відроджувалась після довгого сну. Свято цілковитої перемоги весни над зимою, перемоги життя над смертю, свято подружньої любові та злагоди в родині. Проведення розваги до цього свята викликала позитивний настрій та закріпила знання у дітей про давні українські традиції.

Кiлькiсть переглядiв: 104

Коментарi