• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

2013-04-26

«Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів та створить можливості для оперативного інформування населення», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Уряду.

В Україні кількість стихійних природних явищ - аномальних снігопадів, паводків і лісових пожеж - з 80-х років минулого сторіччя збільшилася вдвічі. До того це одночасно може відбуватися в 12-15 регіонах країни. 20 років тому такого не було навіть теоретично. Велику небезпеку становить і загроза техногенних аварій, кількість яких останнім часом збільшується не тільки в Україні, але й в усьому світі.

За словами Олександра Вілкула, для створення нової системи будуть проаналізовані кращі напрацювання радянської системи цивільної оборони, а також сучасний світовий досвід і технології.

Пропонується оновити матеріально-технічну базу Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальну техніку, яка буде використовуватись і в поточному процесі прибирання міст і під час надзвичайних ситуацій.

Також, відповідно до світової практики, пропонується створити три мобільні аварійно-рятувальні загони, обладнані сучасною технікою: на заході, на сході і в центрі країни (Київ). Загони мають оперативно передислоковуватись в своєму радіусі дій у разі необхідності.

Пропонується також впровадження сучасної системи оповіщення населення. Вона буде передбачати оперативне розповсюдження інформації за допомогою технічних засобів зв'язку, ЗМІ, мережі Інтернет, мобільного зв’язку. В тому числі розробляється можливість створення загальнодержавної радіомережі на середніх хвилях.

«Новий регламент роботи має забезпечити можливість максимум протягом години надати інформацію населенню про надзвичайні ситуації та відповідні дії на цей час», - сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: Нова техніка для рятівників та комунальних служб буде вироблятись в Україні

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення. В її рамках передбачається оновлення матеріально-технічної бази Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальної техніки в містах та районах.

«В рамках Програми активізації економіки Урядом буде надана підтримка виробництва в Україні цієї спеціалізованої та комунальної техніки», - сказав Олександр Вілкул. Це забезпечить створення нових робочих місць та розвиток галузей економіки, зокрема машинобудування.

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi