Безпечний дивосвіт

2013-04-27

/Files/images/novini/Изображение 054.jpg

21 березня 2013 року в комунальному дошкільному навчальному закладі №18 «Барвінок» (ясла – садок) загального типу еколого – валеологічного спрямування проведено підсумкове засідання міського семінару – практикуму з проблеми «Формування у дошкільників елементарної наукової картини світу через становлення основ активної форми позиції дитини «Я у Світі» в сфері життєдіяльності «Природа», змістовна лінія «Природа планети Земля» з метою поглиблення знань педагогів-дошкільників міста, щодо організації пізнавальної діяльності вихованців у процесі взаємодії з об'єктами природи в умовах дитсадка.

На семінарі були присутні вихователі-методисти та вихователі дошкільних закладів міста.

Керівник семінару вихователь-методист КДНЗ№16 Лідія Миколаївна Чмелівська на початку засідання ознайомила із планом роботи:

По-перше, був проведений «Базпечний дивосвіт» у формі педагогічного діалогу. Під час проведення якого було обговорено сучасні форми та методи співпраці з дитиною по формуванню у неї стереотипів безпечної поведінки в природі, довкіллі, соціумі.

По-друге, консультація «Естетична цінність природи та особливості її виховання у дошкільників».

«Планета Земля – наш спільний дім. День Землі» - до уваги присутніх педагогом КДНЗ №18 А.В.Гаврюк було представлено заняття з дітьми старшого дошкільного віку. Під час цікавої подорожі вихованці показали високий рівень засвоєних компетенцій з екологічного виховання. Педагог продемонструвала активне використання в практиці своєї роботи інноваційних педагогічних технологій, а саме: ТРВЗ, В.Сухомлинського, М.Зайцева, кольоротерапії, тощо.

Далі зі слухачями пограли в інтерактивну ділову гру «Навчаємо правил безпеки». Після гри керівник провела тестування вихователів з екологічної освіти.

Слід відзначити високий рівень виставки – презентації «Абетка безпеки», на якій було представлено макети для ознайомлення дітей з явищами живої та неживої природи планети Земля.

В процесі плідної праці педагогами були вироблені Методичні рекомендації для формування основ безпеки життєдіяльності у дошкільників.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi