« У КНИГИ ЗНОВУ НАСТАЛО СВЯТО…»

2013-04-02

/Files/images/novini/IMG_14651.jpg

2 квітня в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

Вже традиційно в цей день в бібліотеці КЗ "СЗШ №9" проводиться свято, яке об’єднує шанувальників дитячої книги, всіх тих, хто прагне долучитися до краси і мудрості друкованого слова.

І цього року бібліотечний актив учнів 5-6 класів разом з бібліотекарем Висоцькою М.О. готувалися заздалегідь: необхідно було визначити які нові дитячі книги заслуговують на рекламу , підготувати літературну вікторину, гумористичну сторінку, казкові оголошення, музичні паузи. А головне, які літературні герої будуть гостями свята. Адже метою всіх учасників було прагнення показати, що книги приносять радість, спонукають до творчості, дають корисні поради, розвивають розум і душу.

На свято були запрошені однокласники, вчителі, батьки, молодші школярі.

На початку свята прозвучало послання всім дітям планети, яке цього року підготувала до міжнародного дня дитячої книги, американська письменниця Пет Мора «Книгорадість! На всій планеті». А потім ведучі (бібліотекар Висоцька М.О. та учень 5 А класу Демидов О.) проводили вікторини, під музику виходили учениці 5А.класу у ролі казкових персонажів і пропонували свої казкові сукні, а ще знаменита Мері Попінс (учениця 6 кл. Гурська Н.) проводила урок у власній «Школі гарних манер», де до неї завітали Мальвіна з Буратіно (учні 6 кл. Благініна В. . Тараненко Д.)та Пеппі Довга Панчоха ( учениця 6 кл. Ляміна А.) Гумористичну сторінку представили Смішинка та Веселинка ( учні 5 Б кл. Ворожейкіна В., Майорова А.). Прозвучала реклама книги «Міфи та легенди», яку у віршованій формі склала учениця 7 А кл. Маркова А., учасниця міського конкурсу «Кращий читач року - 2013». Не менш цікавою була і реклама книги А. Потапової «Тишкина книжка», до якої учні 6 кл намалювали плакат та проінценували уривки книги( Крючков О., Сергієнко Д., Гуляєва Н., Холодняк О.) Музичні паузи, пісні про книги, підготували учениці 5 А класу Богдановська Л. та Бобрицька К. Завітали на свято і розбійники з усіх казок з своїм веселим танком, підготовленим учнями 6 кл. І на кінець свята завітала і Королева Книга (учениця 5А кл. Аржавіцина Н.) з своїми вітаннями і побажаннями нових захоплень і відкриттів у книжковому морі.

Ще довго не розходилися і глядачі і учасники, ділилися враженнями, знайомилися з книжковою виставкою, малюнками, фотографувалися на згадку.

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi