Подорож до королеви Природи

2011-10-12

/Files/images/кднз22.jpg

12 жовтня 2011 року на базі комунального дошкільного навчального закладу № 22 фізкультурно-оздоровчого спрямування в рамках міського семінару-практикуму для інструкторів з фізичного виховання та вихователів дошкільних груп відбулася фізкультурно-оздоровча прогулянка «Подорож до королеви Природи».
На початку засідання міського семінару – практикуму вихователь-методист КДНЗ № 22 О.М.Кравченко шляхом проведення методичного мосту переконала слухачів у значущості забезпечення природотерапевтичного впливу на особистість дошкільника в умовах роботи за новим освітнім замістом. Практичний психолог Волкова Ю.А. провела тренінг «Психологопедагогічний потенціал провідних видів естетотерапії природними засобами». Провідні спеціалісти дошкільного закладу підготовили аудиторію до сприяння емоційно-естетичному переживанню та формуванню здорового способу життя дошкільників під час милування природою.
Фізкультурно-оздоровчу прогулянку із дітьми середньої вікової групи провела вихователь-спеціаліст ІІ кваліфікаційної категорії Іванюк О.Ю.
Педагог вміло розкрила присутнім зміст програмових вимог,поєднуючи природотерапевтичні способи впливу на емоційно-вольову, когнітивну сфери психіки дошкільників через фізичний,соціально-моральний,емоційно-ціннісний, пізнавальний, мовленнєвий, художньо-естетичний та креативний розвиток. Використання рухливих вправ (ходіння по лабіринту,стрибки з купинки на купинку, перехід річечки по слідах) сприяло розвитку рухової активності дітей, удосконалюючи дрібну моторику,координацію рухів кінцівок та тулуба. Казкові герої Мавпочка (вих.Сєрікова Т.Л.), Дюймовочка (вих. Лябікова К.М.) та Вітер (Шинкаренко Єва) через ігри з елементами психогімнастики «Квітка», медитацію «Добрі серця», відгадування загадок прищеплювали дітям цікавість до природи, виховували дбайливе ставлення до оточуючого світу,самоцінність кожної дитини.
Миловидна та неповторна краса альпійської гірки-справжньої гордості КДНЗ № 22 – допомогла викликати у малюків емоційний відгук на красу квітів,вчить захоплюватися різнобарв′ям світу природи. Королева Природи (вих.Шведова В.В.) поповнювала словниковий запас дошкільників,продовжувала з ними роботу по вивченню назв квітів та всі разом передавали свої враження від побаченого,роблячи висновок: необхідно дотримуватися правил поводження з живою природою,яка допомагає нам рости сильними та здоровими.
Захід пройшов на високому методичному рівні,про що свідчили висловлювання слухачів міського семінару-практикуму на чолі із методистом ІМЦ управління світи О.В.Дзюбенко.

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi