Колискова – перша мамина розмова

2013-03-30

/Files/images/novini/IMG_4804.JPG

26 березня 2013 року у Будинку творчості дітей та юнацтва м.Орджонікідзе проводився черговий лекторій для батьків Школи раннього розвитку дитини «Всезнайко».

Тема зустрічі передбачала також проведення майстер-класу з розучування колисаночок. Колиско́ві пісні́ — жанр народної родинної лірики, специфічний зміст і форма якої функціонально зумовлені присиплянням дитини в колисці. Визначальний у колисковій пісні не змістовий, а звуковий (ритмо-мелодійний) компонент. Саме музичність виконання пісні розкривала для батьків керівник гуртка «Музика і рух» Варваровська Лідія Степанівна.

Мами з великим задоволенням виконували свої родинні пісеньки, знайомі з дитинства, «Как прекрасен этот мир», «Колыбельная медведицы», «За печкою поет сверчок», а також вивчили менш знайомі «Котику сіренький», «Ой баю мій, баю», «Ой ну люлі, люлі», «Пішов котик у лісок» та інші. Ольга Олександрівна Матвєєва, методист управління освіти, глибоко перейнялася цією темою і принесла з дому свою стареньку, яскраво ілюстровану збірочку колисанок, які співала їй бабуся. За її словами, вона з превеликим задоволенням використовує ці пісні, вкладаючи в ліжечка своїх донечку та синочка, продовжуючи хорошу українську сімейну традицію.

Зустріч закінчилася, але учасники заходу ще довго гомоніли, згадуючи своє дитинство і ніжний, лагідний, чарівний мамин голос, адже колискова є невідємною часткою безперервного виховного процесу та своєрідного програмування кращого майбутнього дитини.

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi