Світлий образ Великого Кобзаря

2013-03-13

/Files/images/novini_4/д21.jpg

Дев’ятого березня українська громадськість традиційно відзначала Шевченківські дні – день народження безсмертного класика української літератури, великого художника, філософа, національного пророка, який ще за життя став символом правди, чесності та і безмежної любові до людини і рідної землі.

Світлий образ великого Кобзаря безсмертний, як і його творчість. Вона й до сьогодні дивує нас подихом життя, величчю таланту, глибиною думки, мужністю й ніжністю лірики, гостротою і пристрасністю його влучного слова. На цьому акцентують увагу педагоги комунального дошкільного навчального закладу № 21 «Казка» (ясла-садок) комбінованого типу художньо-естетичного спрямування, які традиційно проводять з дошкільниками цикл тематичних заходів, присвячених пам’яті Тараса Шевченка. Одинадцятого березня 2013 року в дошкільному закладі був проведений літературно-музичний вернісаж на тему: «Поезія Шевченка – то музика народної душі».

Одягнувшись у святкове українське вбрання, і діти, і дорослі декламували вірші Кобзаря («Світає…», «Зоре, моя, вечірняя», «Сонце гріє, вітер віє», «Із-за лісу, з-за туману», «Встала весна», «Садок вишневий коло хати»,…); співали пісні на його вірші («Тече вода і-за гаю», «Зоре, моя, вечірняя»); слухали пісні в грамзапису («Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт»); водили хороводи («Зацвіла в долині»), грали в народні ігри. А ще згадували звичаї українського народу, вірним сином якого був Тарас Шевченко.

Літературна спадщина великого Кобзаря вчить дітей жити, любити свій край, шанувати народ, стає підручником життя завдяки тому, що сприймання художнього образу пробуджує естетичні й моральні почуття в їх єдності. Сприймаючи найтонші відтінки думок і почуттів дошкільнята проходять своєрідну школу виховання почуттів, вчаться бути корисними людям, суспільству.

Завідуюча КДНЗ №21: І.О. Дощенко

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

  • Вікторія

    2014-03-17 18:27:06

    Люблю Тараса Шевченка який в душі проніс собою долю патріотизму...