• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На шляху самореалізації в науковому пошуку

На шляху самореалізації в науковому пошуку

2013-02-17

Знаходяться юні науковці, учні-члени ДВ МАН України, яких 9, 10 лютого 2013року приймав комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради», створений у 2011році за підтримки обласної ради у секціях «Філософія», «Соціологія», «Правознавство», «Теологія», «Педагогіка», «Журналістика».

Юні журналісти, вихованці комунального позашкільного навчального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва м.Орджонікідзе Дніпропетровської області» (керівник Коваленко Лариса Олексіївна) стартували у ІІ обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

На конкурс були представлені шість науково-дослідницьких робіт за такими темами:

- «Національні святині в українській пресі» (Лучінський Ілля, 10клас);

- «Фотожурналістика: від витоків до сьогодення» (Піскунова Анна, 10 клас);

- «Портрети інтерв’ю як особливий різновид жанру в журналістиці» (Коваленко Валерія, 10 клас);

- «Газета «День» як відображення інтелектуального розвитку суспільства» (Шакалова Марія, 11 клас);

- «Актуальні проблеми та перспективи розвитку сучасної дитячої періодики в Україні» (Поплавська Алла, 11 клас);

- «Роль ліду в архітектонічній організації журналістського тексту» (Опара Наталія, 11 клас).

Приємно відзначити, що урочисту частину конкурсу-захисту розпочали саме наші вихованці, як найкращі автори есе на тему «Україна моя - Пектораль». Завдавши національно-патріотичного духу заходу, побажали успіху усім присутнім та бути у майбутньому журналістом з Україною в серці.

Основою науково-дослідницьких робіт наші вихованці обрали не тільки теорію, досвід, практику відомих науковців, а й власне бачення вирішення поставлених завдань, посилаючись, зокрема, на досвід і кращі традиції рідного міста Орджонікідзе.

В цьому році науковці отримали схвальні відгуки від членів журі про вміння триматися, висловлювати свою точку зору та ставити запитання. А також зробили головний висновок, що на правильному шляху у виборі майбутньої професії, адже досягає вершин той, хто не лінується долати перешкоди і вдосконалюватися.

Кiлькiсть переглядiв: 88

Коментарi