Разом-команда!

2011-10-01

/Files/images/турхана.jpg

Лагідне бабино літо щороку дарує незабутні дні. Вдихнути аромати осіннього різнотрав'я і під звуки гітари остаточно переконатися, що кращого відпочинку , ніж зелений туризм, не існує пощастило орджонікідзевцям і цього року. Під особистим патронатом міського голови Івана Цупрова . З метою сприяння розвитку туризму та краєзнавства, виявлення творчих туристсько-краєзнавчих колективів, пропаганди здорового способу життя, активних видів відпочинку серед мешканців міста свято зібрало сотні городян у мальовничому куточку Зони відпочинку.
Грандіозне за своїми масштабами дійство згуртувало понад 700 учасників та 13 команд. Команда комунального позашкільного навчального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва м. Орджонікідзе Дніпропетровської області» під назвою «Турхана» теж взяла участь у змаганнях. За долі секунд команди повинні були показати вміння орієнтуватися на місцевості, переправлятися через умовні перешкоди, з підручного матеріалу розпалити багаття, якнайшвидше скласти палатку, в'язати туристичні вузли. Від точності рухів кожного залежав командний результат. Наша команда не поступилася виправкою супротивникам з міського відділу внутрішніх справ, Міністерства з надзвичайних ситуацій. У змаганнях вузлов'язів Оксана Подольчак виборола почесне друге місце.
«Нам перемоги замало», - повторювала наша команда, тому що ми прагнули подарувати присутнім феєрверк незабутніх вражень, і для цього не жалкували сил і фантазії. Наметовим містечком «Турхана» котилася хвиля хорошого настрою, шквал позитиву та дотепного гумору. На нашому подвір'ї виросло королівство з яскравим шатром, зі справжнім східним базаром, де кожен з 75-ти пропонованих товарів був здатен відновити сили подорожуючих. Завдяки спокусливим «шахерезадам» всі й справді повірили в те, що звичайна картопля – то дивоомолоджуючий фрукт, з-під землі б'є нафтове джерело, а на деревах росте рахат-лукум. Кіношний товариш Сухов (Ф.С.Мерзагалямов) став яскравим довершенням східної фантасмагорії. Але не тільки веселощами ми частували гостей. На конкурс туристичних страв подали духмяний східний суп-лагман, розсипчастий плов та солодощі східної кухні від шеф-кухаря Ніни Карпенко та подружжя Савченків.
Презентаційна частина непомітно переросла у фазу дружнього спілкування навколо вогнища та очікування підсумків змагань. Наш виступ-презентація визнано найкращим. Команда «Турхана» отримала від оргкомітету привітання, подяку за туристичну майстерність та цінні подарунки. Спеціальним призом було нагороджено і кухаря команди .
В Орджонікідзе народилося чимало добрих традицій. Одна з них – свято туризму, що об'єднує людей, надає духу змагань, виховує витримку і зосередженість, і бажає учасникам зльоту перемог і радості від спілкування.

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi