Буремні події славетної історії

2011-09-22

/Files/images/фото БТДЮ день слави.jpg

На виконання Закону України «Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1942 рр.», доручення голови облдержадміністрації «Про підготовку та проведення в області заходів з нагоди 70-річчя від початку Великої вітчизняної війни і 70-річчя партизанського руху» та з метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки війни, розпорядженням міського голови Івана Цупрова затверджено заходи щодо відзначення Дня партизанської слави, аби вкотре нагадати сучасникам про безсмертних героїв Великої Вітчизняної, буремні події славетної історії. В усі часи свого існування Орджонікідзе вирізнялось особливим ставленням до минувшини рідного краю, тих подій, що відіграли головну роль у розбудові міста гірників. Сторінка літопису, присвячена Великій Вітчизняній, червоною ниткою пройшла крізь життя городян, котрі свято оберігають пам'ять про героїв страшної війни.
З 16 по 22 вересня 2011року керівниками гуртків КПНЗ «БТДЮ» було проведено ряд змістовних, пізнавальних заходів, а саме : керівник пошукового клубу «Пам'ять» В.Т.Лінська провела цикл тематичних радіопередач. Перший цикл - «Партизанський рух на Україні 1941-1944рр», де дала характеристику руху та його результатам. Другий цикл - «Партизанський рух на Нікопольщині», у якому прозвучала розповідь про дії партизанського загону ім. Сталіна, зокрема у Дніпровських плавнях.
19 та 20 вересня на базі центральної міської бібліотеки була організована зустріч з учнями сьомих класів загальноосвітнього ліцею під час якої В.Т.Лінська ознайомила з піонерами-партизанами –учасниками партизанського руху.
Юні журналісти на чолі з керівником Л.О.Коваленко перелистали сторінки усного журналу , основаних на спогадах очевидців.
У гуртку «Майстриня », керівник І.М.Бовкун, проведено свято історії «Мандрівка у минуле», а Л.І.Грищенко разом зі своїми вихованцями гуртка «Кольорове розмаїття» оформила тематичну виставку «Захист Вітчизни –священний обов’язок ». О.С.Муравецька у своєму гуртку «Берегиня» на тематичному занятті «Квіти пам’яті» залюбки навчала своїх гуртківців виготовляти барвисті витинанки. Савченко М.М. у гуртку «Комп’ютерна графіка» провела кінолекторій «Фільми про війну».
Всього тематичними заходами було охоплено 122 дитини.
Пам'ятати треба, пам'ять треба берегти.

Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi