Чорнобильський дзвін

2012-12-14

/Files/images/novini_3/Чорнобиль (2).JPG

Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає,

Годинник життя безупинно іде...

Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам'ятає...

Жахливі події 1986 року ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво саркофагу Чорнобильської АЕС.

З 10 по 14 грудня 2012 року у Будинку творчості дітей та юнацтва було проведено заходи щодо вшанування подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС:

11.12.2012р. –малюнок «І знову дзвенить Чорнобильський дзвін» ( гурток «Кольорове розмаїття», кер Л.І.Грищенко). Криваве небо, відсутність всього живого, перевага чорного та червоного кольору – діти показали яким бачать Чорнобиль. На заняттях з образотворчого мистецтва вихованці гуртка хто як – олівцями, фарбами, фломастерами – відобразили те, що не залишило їх байдужими. Не зважаючи на ще зовсім юний свій вік, маленькі художники про аварію на ЧАЕС знають. Через це і взялися малювати.

12.12.2012р. – усний журнал «Трагедія Чорнобиля в житті та літературі»

( гурток літературної творчості «Жайворонок», кер. Л.О.Коваленко);

13.13.2012р. – колективна творча справа «Символ надії на мир без війни»

( гурток «Креатив ГРУП», кер О.І.Бондар);

13.12.2012р. – заняття-реквієм «Чорнобиль не відходить у минуле» (гурток «Креатив ГРУП», кер О.І.Бондар). Вихованці гуртка «Креатив ГРУП» виготовили японських журавликів як символ протесту проти війни. Гуртківці разом із керівником Ольгою Ігорівною Бондар хвилиною мовчання вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків трагедії на Чорнобильській ЧАЕС біля меморіального знаку «Орджонікідзевцям, які в ім'я життя пройшли крізь полум'я Чорнобиля».

14.12.2012р. – єдиний урок патріотизму «Ціною життя» ( у всіх гуртках)

Під час виховних заходів діти дізналися про причини і наслідки вибуху на Чорнобильській АЕС, потенційну небезпеку радіації для всього живого. Діти не лише почерпнули для себе нову інформацію: про походження назви міста Чорнобиль та атомної електростанції, масштаби трагедії та героїв-пожежників, які самовіддано, ціною власного життя рятували Україну, Європу і цілий світ, а й дізнались нове про професію пожежника-рятувальника.

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi