• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Здорова дитина – майбутнє України».

«Здорова дитина – майбутнє України».

2012-11-30

/Files/images/novini_3/IMG_2100.jpg

З метою поліпшення якості освітньо – виховної роботи з вихованцями з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового способу життя серед дітей та батьків, удосконалення теоретичних знань та практичних навичок педагогічних працівників, формування у дітей дошкільного віку ціннісного ставлення до власного життя та здоров'я в комунальному дошкільному навчальному закладу №18 (яслах – садку) загального типу еколого – валеологічного спрямування м.Орджонікідзе Дніпропетровської обл. стартувала щорічна листопадова акція «Здорова дитина – майбутнє України».

В рамках акції з 26.11 по 30.11.2012 р проведено тематичний тиждень «Тиждень безпеки». Усі заходи, які проходили в дошкільному закладі, проводилися з метою посилення пожежної безпеки серед дітей та дорослих, засвоєння практичних навичок безпечної поведінки в екстремальних умовах.

Разом з педагогами діти підготували виставу на протипожежну тематику «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати». Виконуючи ролі пожежних, хлопчики та дівчатка гасили лісову пожежу, не пускали «червоного півня» до осель, змагалися, хто спритніший рятувальник та швидше дістанеться до місця надзвичайної події. Шляхом використання бесід «Дітям про вогонь», «Як слід поводитися під час виникнення пожежі !», перегляду діафільмів «Сірник – не іграшка!», «Діти і вогонь», читання художніх творів С.Маршака «Оповідання про невідомого героя», Т.Коломій «Козенята та вогонь», Л.Яковенко «Маленькі пустуни», моделювання ситуацій «Заллємо огонь водою», «Засиплемо вогонь піском», «Пожежа в твоїй квартирі! Твої дії?» вихованцям садочку надана розширена інформація про небезпечність сірників і побутових електроприладів, показано справжні вогнегасники та пояснено їх призначення. Повторили разом з дітьми і номер екстреного виклику пожежно-рятувальної служби у випадку виникнення небезпеки та пояснили. як діяти в такій ситуації. Для малюків, вихователів та батьків було влаштовано тематичну виставку робіт переможців конкурсів на кращі поробки на тему безпеки, які проводилися протягом року.

Для педагогічних працівників в методичному кабінеті організована виставка художньої літератури „Здоров’я дитини – багатство країни”, дидактичного матеріалу з валеології, пожежної тематики, з персоналом закладу проведено інструктаж.

Для батьківської громадськості поповнено батьківські центри новою інформацією.Залучено батьків до виготовлення дидактичних ігор. Слід зазначити, що питання пожежної безпеки розглядаються не тільки на подібних заходах, а й під час батьківських зборів. Навчаючи свою дитину з дитинства азам безпеки, можна сподіватися, що у майбутньому вона зможе не лише захистити себе у разі виникнення пожежі, а й не допустити вогневого випадку взагалі.

Саме такі заходи допомагають виховати у дітей навички безпечної поведінки, де на прикладах роз’яснюють, які дії можуть спричинити біду. Позитивні емоції та нові знання отримали всі учасники дійства.

Кiлькiсть переглядiв: 365

Коментарi