• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фестиваль-конкурс із LEGO-конструювання для дітей старшого дошкільного віку «Двері, в казку відчиніться!»

Фестиваль-конкурс із LEGO-конструювання для дітей старшого дошкільного віку «Двері, в казку відчиніться!»

2017-03-31

/Files/images/2016-2017_nr/11kvten/nvk2/IMG_4661 (640x480).jpg

Фестиваль-конкурс із LEGO-конструювання для дітей старшого дошкільного віку «Двері, в казку відчиніться!»

Діти — природжені конструктори, дослідники і винахідники. Закладені природою задатки найшвидше реалізуються й удосконалюються у конструюванні. Адже саме у цьому виді діяльності діти мають необмежену можливість вигадувати і створювати свої побудови, конструкції, проявляючи зацікавленість, кмітливість і творчість. Вони на власному досвіді пізнають конструктивні властивості окремих деталей. При цьому кожна дитина творить як дизайнер, засвоюючи під час творчого конструювання закони гармонії і краси.

Педагогічний досвід свідчить, що робота з конструктором ЛЕГО стимулює у дошкільників розвиток творчих здібностей, забезпечує стійку мотивацію до отримання знань, до пізнання нового.

Такі вміння і навички закладають фундамент навчальної діяльності майбутніх школярів. Діти, що захоплюються конструюванням, відрізняються багатою фантазією і уявою, активним прагненням до творчої діяльності, бажанням експериментувати, винаходити. У них добре розвинене просторове, логічне, математичне, асоціативне мислення, пам'ять, що є основою інтелектуального розвитку і показником готовності дитини до навчання у школі.

31 березня на базі дошкільного підрозділу КЗ "НВК№2" відбувся фестиваль-конкурс із LEGO-конструювання для дітей старшого дошкільного віку «Двері, в казку відчиніться!». В ньому взяли участь педагоги КЗ «НВК№2» : музичний керівник Чумаченко Л.Г.,вихователі старших груп Зернаєва Л.П.,Глух Н.В., Патраман О.В.,Шмалько Л.В.,та 2 команди дітей старшого дошкільного віку «LEGO-розумники»та «LEGO-архітектори». Активними вболівальниками стали дошкільники КЗ «НВК№2»та батьки.

За умовами конкурсу діти потрапили у справжню казку і повинні були завдяки своїй фантазії,сенсорним основам сприйняття,технічним та зображувальним навичкам у конструкторській діяльності, навичкам елементарного орієнтування у просторі та розвитку дрібної моторики рук побудувати різні конструкції із LEGO-конструктора і тим самим визволити LEGO-робота із біди. У ході фестивалю учасники дивували цікавими ігровими комбінаціями, неординарним рішенням LEGO-конструкцій. Долаючи хвилювання, кожен учасник прагнув до перемоги. Конкурс показав хороший рівень підготовки дітей і сприяв формуванню у дошкільнят інтересу до гри. Діти з задоволенням майстрували з батьками та педагогами композиції та презентували їх на « LEGO-вернісажі»

За працею дошкільників пильно спостерігало поважне журі, до складу якого війшли директор КЗ «НВК2»-Чергинець Г.М.,заступник директора з НВР Пархоменко З.О.,та голова батьківського комітету КЗ «НВК№2» -Ціш Олексій Рудольфович. Старання маленьких «LEGO-розумників» та «LEGO-архітекторів» були відзначені подарунками від батьківського комітету-яскравими м’ячами для спортивних ігор, які стали невід’ємним атрибутом спортивних осередків для розвитку фізичного здоров’я дошкільників.

Всі присутні й учасники заходу отримали неймовірне задоволення . Проведення фестивалю «LEGO-конструювання» в черговий раз довело, що LEGO - це один з найголовніших джерел дитячого щастя, яке робить життя малюка цікавим, захоплюючим та насиченим. І хочеться сподіватись, що такі зустрічі у святковій атмосфері спонукатимуть наших дітей бути гідними звання майбутніх школярів.

/Files/images/2016-2017_nr/11kvten/nvk2/IMG_4661 (640x480).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi