• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень початкової школи: пізнавально, корисно, весело!

Тиждень початкової школи: пізнавально, корисно, весело!

2017-03-20

/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/01.jpg

Тиждень початкової школи: пізнавально, корисно, весело!

З 13 по 17 березня у комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа №6 м. Покров Дніпропетровської області» пройшов Тиждень початкової школи. Девіз тижня«Кожен день у нас цікавий, веселий, плідний і яскравий».

Понеділок, 13.03.2017р., – День рідної мови та літератури. Робота педагогами була спланована так, щоб заходи в класах максимально охоплювали мовленнєву діяльність і вчителів, і учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

Захоплюючими були вправи по роботі над скоромовками на уроках літературного читання вчителів Пастух А.Г. (4-В) та Пентій І. Г. (3-Б). Гра «Найсильніша ланка» допомогла виявитися найкращого скоромовця класу, командна робота «Телефоніст» навчала дітей чітко, виразно та швидко передавати щойно вивчену скоромовку членам команди.Всі ці вправи сприяли правильній, чіткій вимові, розвитку акторських здібностей.

Яскраве враження залишив конкурс читців «Про Україну з любов’ю». Учні 3-4 класів вивчили вірші улюблених українських поетів про Україну таіз задоволенням декламували їх однокласникам.

Цікавою та пізнавальною для учнів 4-Бкласу, вчитель Ткаченко О.М., стала вікторина «Знавці рідної мови». Діти розгадували ребуси, розв’язували приклади математичної граматики, відшукували слова-невидимки, відгадували кросворди та шаради. Всім учасникам було цікаво та весело!

Невід’ємним етапом кожного уроку української мови є каліграфічна хвилинка. Цього дня всі учні початкових класів були в гостях пані Каліграфії, яка націлювала їх на старанність, зосередженість та на естетичне оформлення своїх робіт. Пані Каліграфія пропонувала завдання на розвиток мислення, пам’яті дітей, вчила аналізувати, співвідносити, систематизувати, спостерігати, пізнавати нове та цікаве. Пані запропонувала після уроку організувати виставкау найкращих зошитів із української мови учнів початкових класів. Всі учні могли порадіти за своїх однокласників та отримати поради щодо охайного ведення зошитів, каліграфічного та правильного письма.

Підсумком дня став флешмоб вишиванок.

У вівторок, 14.03.2017р., учні початкової школи проводили день математики. На уроках розгадували математичні ребуси, із задоволенням вправлялися в усному рахунку. Проводилися різноманітні хвилинки-цікавинки. У 4-В класі, вчитель Пастух А. Г., була проведена вікторина «Знавці математики». Учні швидко розв’язували логічні задачі, з радістю відповідали на задачі-жарти. Після уроків був проведений конкурс на кращий зошит з математики.

У середу, 15.03.2017р.,пройшов День природознавства. Протягом дня були проведені заходи, спрямовані на виховання інтересу учнів до вивчення природи. А саме, конкурс малюнків «Дивні тварини та дивні рослини», де учні виявили свою творчість і фантазію, представивши свої роботи з чудернацькими звірятами та рослинами.

Для учнів 3-4 класів був проведений творчий конкурс міні-творів на тему «Збереження природи починається з тебе». Діти висловили свої думки щодо бережливого ставлення до природи. Оформлення творів заслуговує окремого відзначення, бо вонибули оформлені у вигляді міні-книжечок і листівок.

Підсумком дня була презентація навчального проекту 2-В класу «Трав’янчики». Учні разом із вчителем Кустовою Р.С. підготували фотозвіт підсумків проекту,презентували результати, які отримали, учням 1-В та 1-Б класів,заохочували першокласників до створення власних проектів і проведення дослідницької діяльності.

У четвер, 16.03.2017р., пройшов День здоров’я. Розпочався він із фотовиставки «Хто із спортом дружить, буде завжди дужим», яка яскраво розповідає про спортивне життя учнів 1-4 класів.

Під час класної години Таміла Іванівна разом з учнями 1-В класу вирушили у подорож до Країни Здоров’я. Спочатку їм Мудрець допоміг вибрати правильний шлях. Потім діти відремонтували Місток Гарних Звичок, який зламала Кікимора. Далі, користуючись чарівною мапою, діти потрапили до Гори Зубних Каменів. Але Зубна Фея навчила дітей, як піклуватися про зуби. Нарешті вони дісталися Палацу Королеви Здоров’я,де їх зустріли Пажі Королеви – вітаміни А, В, С і D. Вони закликали дітей укріплювати своє здоров’я змалечку: правильно харчуватися, загартовуватися, займатися спортом тощо. Королева Здоров’я пригостила дітей вітамінками.

Протягом дня під час уроків вчителі початкових класів проводили з дітьми цікаві фізкульт хвилинки. А під час перерв Галій В.І, Лопатнікова О.Е. та Зайцева Т. І. організували веселі ігри та танці для учнів школи І ступеня.

День Здоров’я був не тільки корисним, а й веселим і цікавим.

У п’ятницю, 17.03.2017р., – святковий день і день підсумків. Родзинкою Дня підсумків було свято «За честь школи»–спортивно- інтелектуальні перегони, у яких взяли участь 4 команди. Команда 1-их класів «Спортсмени», 2-их – «Живчики», 3-их – «Смайлики», 4-их – «Олімпійці». Змагання відбувалися на 5 станціях: «Інтелектуальна», «Природнича», «Творча», «Спортивно-ігрова», «Танцювальна». Стомлені, але дуже веселі прийшли команди до фінішу. За підсумками перегонів перемогла дружба. Учасники отримали солодкі призи та приємні враження.

/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/02.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/03.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/04.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/05.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/06.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/07.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/08.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/09.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/10.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/11.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/12.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/tijden/13.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi