• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови та літератури

Тиждень української мови та літератури

2017-03-22

/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/dekada/01.jpg

Традиційно щороку в стінах КЗ «СЗШ №6» проходить тиждень української мови та літератури. Учителі підготували для своїх учнів тематичну виставку, розташувавши на ній вислови відомих митців про мову та літературу, ілюстрації учнів до прочитаних ними творів, виготовлені їхніми вихованцями книжечки з віршами вивчених поетів.

У 8-б класі було проведено урок-аукціон з української літератури "Sothebys". Учні взяли участь у торгах, щоб придбати лоти – питання за творами І. Карпенка-Карого та М. Коцюбинського. Куплені на прикінці уроку лоти можна було поміняти на бали та отримати оцінку за урок. Учні активно відповідали на запитання, намагалися викупити якомога більше питань. Урок видався веселим та цікавим.

Для учнів 11 класу було проведено захід-знайомство з сучасними поетами та письменниками України . Учні дізналися, на які злободенні й актуальні теми пишуть сучасні їм митці, виразно читали поезії, дізнавалися про життєві погляди поетів. Підсумком заходу стало залучення старшокласників до створення літературного проекту «Українці очима сучасних поетів».

У 5-Б класі проведено мовознавчу вікторину «Подорож стежинами рідного краю». Метою заходу було повторення й закріплення знань з фонетики, орфографії, усної народної творчості, збагачення словникового запасу учнів.

Працюючи в командах, діти під час кожного туру проявили спостережливість, кмітливість, почуття колективізму, відповідальності за спільну справу. А пісні у виконанні учениць Герасименко Валерії та Карпець Вікторії сприяли пробудженню почуття національної свідомості п’ятикласників.

Учнів 7-Б класу залучили до уроку виразного читання поезій. Приємно відзначити, що семиклассники серйозно поставилися до декламування, вкладаючи в нього усі свої почуття. Також в рамках декади учні цього класу створили міні-проект «В очах її – любов до Батьківщини», присвячений творчості Л.Костенко.

Вважаємо, предметний тиждень минув на високому рівні, що підтверджує завзяття учнів та вчителів при його підготовці, цікавість усіх учнів школи, бажання продовжувати накопичувати нові знання з української мови та літератури.

/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/dekada/02.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/dekada/03.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/dekada/04.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/dekada/06.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/szsh6/dekada/07.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 112

Коментарi