• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про підсумки проведення у лютому 2017 року Міського конкурсу педагогічної майстерності вихователів дошкільних навчальних закладів «Скриня творчості педагога ДНЗ: авторський посібник для національно-патріотичного виховання дошкільників»

Про підсумки проведення у лютому 2017 року Міського конкурсу педагогічної майстерності вихователів дошкільних навчальних закладів «Скриня творчості педагога ДНЗ: авторський посібник для національно-патріотичного виховання дошкільників»

2017-03-20

/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/dnz/конкурс посібника (1).JPG

Про підсумки проведення у лютому 2017 року Міського конкурсу педагогічної майстерності вихователів дошкільних навчальних закладів «Скриня творчості педагога ДНЗ: авторський посібник для національно-патріотичного виховання дошкільників»

З метою вдосконалення роботи з патріотичного та громадянського виховання дітей дошкільного віку, виявлення та підтримки творчої праці педагогів дошкільних навчальних закладів міста із питань формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації, захисників Вітчизни, популяризації сучасних посібників, змісту, напрямів та засобів, що сприяють формуванню у дітей, їхніх батьків і педагогів патріотичних почуттів, у лютому 2017 року у відповідності до плану роботи міського управління освіти відбувся Міський конкурс педагогічної майстерності вихователів дошкільних навчальних закладів «Скриня творчості педагога ДНЗ: авторський посібник для національно-патріотичного виховання дошкільників».

Слід відмітити, що у даному заході взяли участь педагоги кожного з 7-ми дошкільних навчальних закладів міста: №5, №11, №13, №16, №18, №21, №22, а також – з дошкільних відділень комунальних закладів «Навчально-виховний комплекс №1» та «Навчально-виховний комплекс №2».

У ході проведення конкурсу та вивчення членами журі матеріалів посібників (їхнього опису та добірок дидактичних ігор і занять для дітей) з’ясувалося, що всі представлені посібники мають велику педагогічну цінність та відповідають сучасним вимогам до організації громадянського виховання дошкільнят.

Завдяки використанню елементів інноваційних педагогічних технологій у системі роботи за посібником, зв'язку поданого розвивального змісту посібника із сучасними суспільно-значущими подіями в Україні педагоги закладають у дітей основи моральності, почуття обов’язку та відповідальності перед суспільством, Батьківщиною, бажання її захищати тощо, побудовані з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей дітей.

Широкий діапазон освітньо-виховних завдань у відповідності до вимог чинних освітніх програм розвитку дитини дошкільного віку розв’язують за допомогою посібника педагоги Кравченко О.М. (КДНЗ №22), Щербачук М.О. (КДНЗ №21), що сприяє виробленню у старших дошкільників цілісної системи уявлень і елементарних понять про загальнолюдські та національні морально-духовні цінності, розвитку розумових процесів, творчого мислення, мовлення, просторової орієнтації та кмітливості. Посібники цих вихователів виявилися самими оригінальними по своєму дизайну та змістовними з поміж інших конкурсних матеріалів. Багатофункціональний посібник «Золота підкова – символ щастя для Покрова» (КДНЗ №21, завідуюча Дощенко І.О.) пропонує для дітей різні за змістом та видами цікаві ігрові завдання – подорожі сторінками минувшини та сьогодення України за ігровими секторами вертикального панно. Посібник «Український грайлик» (КДНЗ №22, завідуюча Євич М.М.) – це мобільний стіл на коліщатах (з ящичками для дидактичних ігор), на якому розташовані макети подвір’я та української хати з рухомими «світлицями» (вітражами) - тематичними блоками для проведення занять – ігор з дітьми.

Повний опис посібника та грамотний комплекс методичних розробок до нього (занять, що відповідають змісту посібника, бесід, ігор, художнього слова), наступність у роботі з дітьми від молодшого до старшого дошкільного віку найкращим чином забезпечили педагоги Петраківська І.В. (КДНЗ №5, завідуюча Тиква А.А.) - дидактичний посібник «Портфель патріота України» з 6-ма лепбуками) та Бовтько Т.В. (КДНЗ №11, завідуюча Фролова А.М.) - дидактичний посібник-книжка «Школа маленьких патріотів» з 10-ма сторінками – схематичними зображеннями карти України. Тому, посібники цих вихователів є практичними, естетично досконалими, мають багато додаткових атрибутів, завдань та ігор для виконання практичних дій дітьми.

Таким чином, конкурс педагогічної майстерності вихователів дошкільних навчальних закладів «Скриня творчості педагога ДНЗ: авторський посібник для національно-патріотичного виховання дошкільників» виявив потужний творчий фаховий потенціал педагогів ДНЗ та НВК міста у напрямку формування у дітей змалку національної самосвідомості та патріотичних почуттів, відповідальної громадянської позиції, прагнення берегти та примножувати природні та народні багатства України.

Найбільш багатофункціональними, педагогічно цінними, оригінальними й естетично оформленими виявилися посібники вихователів КДНЗ №21, №22, №5, №11.

Отже, за підсумками проведення Конкурсу посібника визначилися переможці.

І – е місце розділили Щербачук М.О., вихователь КДНЗ №21 (ясел-садка) комбінованого типу художньо-естетичного спрямування та Кравченко О.М., вихователь КДНЗ №22 (ясел-садка) комбінованого типу фізкультурно-оздоровчого спрямування;

ІІ –е місце посіла Петраківська І.В., вихователь КДНЗ №5 «Червона Шапочка» (ясел-садка) компенсуючого типу художньо-естетичного спрямування;

ІІІ - є місце посіла Бовтько Т.В., вихователь КДНЗ 11 «Сонечко» (ясел-садка) комбінованого типу культурологічного.

Лауреатами Конкурсу авторського посібника стали:

Рижко О.В., вихователь КДНЗ 18 «Барвінок» (ясел-садка) загального типу культурологічного спрямування;

Чорна А.І., вихователя комунального закладу «Навчально-виховний комплекс №2 (середня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад) м. Покров Дніпропетровської області»;

Горбач Т.М., вихователь КДНЗ №16 (ясел-садка) «Центр розвитку дитини»;

Дола Т.Ю., вихователь комунального закладу «Навчально-виховний комплекс №2 (середня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад) м. Покров Дніпропетровської області;

Ляшук О.О., вихователь КДНЗ 13 «Малятко» (ясел-садка) комбінованого типу корекційно-відновлювального спрямування.

Як показали результати Конкурсу, педагоги міста знаходяться у постійних творчих пошуках ефективних форм і методів розвитку у дітей прагнення якомога глибше пізнати свій народ, свої національні корені, формування різнобічно розвиненої, духовно багатої, оптимістично та патріотично налаштованої особистості дитини.

/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/dnz/конкурс посібника (3).jpg/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/dnz/конкурс посібника (6).JPG/Files/images/2016-2017_nr/1berezen/dnz/конкурс посібника (8).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 476

Коментарi