Героям України – Слава!

2017-02-23

/Files/images/2016-2017_nr/1lyutiy/szsh9/11.jpg

Героям України – Слава!

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Підтвердженням цього стало вшанування героїв Небесної Сотні у комунальному закладі "СЗШ№9", яке відбулося 20 лютого 2017 року. Учні 9-х класів взяли участь у мітингу «Герої не вмирають» біля пам’ятника Т.Г.Шевченко.

Для учнів 7-10 класів в актовій залі школи пройшов урок пам’яті «Герої не вмирають», який розпочався виконуванням державного гімну України і хвилиною мовчання. Ведучі, учні 11 класу, разом з вчителем історії Клоковою І.О. розповідали учням, про те, що сьогодні наша країна переживає, на жаль, дуже важкі часи. А три роки тому наше сучасне покоління дізналося, що таке справжня агресія рідної, здавалося б, країни-сусідки, що таке жорстокі вбивства ні в чому невинних людей, справжніх патріотів своєї країни. Померти заради Батьківщини - це не сором, сором - це вбити на передовій брата чи друга, підкорюючись наказам ворога.

Під час заходу ведучі висловили слова шани людям, які поклали свої голови за наше майбутнє. «Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі»,- ці слова стали гаслом уроку. Під час заходу учні читали вірші, присутні переглядали відеосюжети, які були присвячені «Героям Небесної сотні».

А закінчився урок пам’яті словами:

Забути кров святу не маєм права! –

Лишила слід безсмертний і терпкий…

Героям України – Слава! Слава! Слава!!!

І наша пам’ять – на усі віки!

/Files/images/2016-2017_nr/1lyutiy/szsh9/12.jpg/Files/images/2016-2017_nr/1lyutiy/szsh9/13.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 169

Коментарi