Виховання патріотизму

2017-02-09

/Files/images/2016-2017_nr/1lyutiy/kdnz22/1.JPG

Дитинство – час незабутніх переживань, яскравих вражень, які довго зберігаються в пам'яті людини і стають органічною частиною її духовного світу, що пов'язує з рідною домівкою, місцями , де вона народилася і зросла.

Тому, педагоги КДНЗ №22 «Усмішка» створили багатогранне середовище для розвитку патріотичних почуттів у дошкільників: народознавча світлиця, багатофункціональний посібник «Український грайлик», підготували добірку конспектів та дидактичних ігор.

Відкрите інтегроване заняття для вихованців старшого дошкільного віку сприяло розширенню знань про історію України, її символи. Діти познайомилися з легендою про заснування міста Київ. Поглибили знання про державні та народні свята, про ремесла українського народу через дидактичні ігри.

Ознайомились з періодом козацтва та викладали модель Запорізької Січі. Брали активну участь у козацьких розвагах.

Згадали про українські обереги: вербу та калину. Через театралізовану діяльність розповіли легенду про калину.

Не забули і про національні страви. Перевтілилися в українських господинь і ліпили вареники наспівуючи українські пісні та гостинно пригощали своїх друзів.

Патріотичне почуття - це переживання, з яких у майбутньому виросте громадянська позиція особистості, її людська та національна гідність. У дитинстві вони виявляються в любові до рідної оселі, міста, в якому народилися, рідної землі, шанобливому ставленні до культури своєї родини, мови.

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi