Добрий вечір тому, хто є в домі цьому

2017-01-18

/Files/images/2016-2017_nr/schen/szsh2/20170112_104834.jpg

Добрий вечір тому, хто є в домі цьому

На значній частині сьогоденної України, Новий рік зустрічають як свято Маланки і Василя. Свято Маланки відмічають напередодні Нового року (31 грудня за старим стилем, 13 січня за новим), ще його називають Щедрим вечором, або Щедрою (Другою) кутею. Святом Василя називають Старий Новий рік і відмічають його 1 січня за старим стилем (14 за новим).

Основною обрядодією цього дня було засівання осель українців збіжжям із відповідними примовляннями: "Ой роди, Боже, жито - пшеницю, всяку пашницю! Добридень! Будьте здорові. З Новим роком та Василем!... На щастя, на здоров'я, на Новий рік!". Господар щедро винагороджував засівальників гостинцями й грішми. Ходили інколи і цілі ватаги з козою та вертепом.

Учні 6 класу КЗ “СЗШ №2” дуже ретельно готувалися до цього свята. За день до визначної події всі зібралися на генеральну репетицію, адже вже наступного дня щедрівками, веселими жартами та найкращими побажаннями вони вирушать із театралізованою виставою вітати господарів зі святом Маланки та Василя.

Прес-центр «КЗ «СЗШ № 2»

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi