• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення акції «16 днів проти насильства»

Про проведення акції «16 днів проти насильства»

2016-12-12

/Files/images/2016-2017_nr/gruden/szsh6/5_1.JPG

Про проведення акції «16 днів проти насильства»

У грудні 2016 року в комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа № 6 м. Покров Дніпропетровської області» було проведено акцію «16 днів проти насильства». За планом роботи класними керівниками 8-11 класів було створено інформаційний тематичний стенд «Захисти життя – зупини насильство!». Для оформлення цього стенду учні старших класів підготували листи-інформатори з розкриття даної теми, буклети: «Дитяча жорстокість», «Як розрядити напружену ситуацію», «Бійки у школі», «Насилля у школі», а також малюнки та антирекламу.

07 грудня 2016 року відбулася психологічна студія «Як протистояти насиллю» для учнів 11-го класу в рамках акції «16 днів проти насильства» та Всеукраїнського тижня права. Мета заходу – надання старшокласникам інформації про насилля та шляхи боротьби з ним. Практичний психолог школи Чернецька Р.М. поділила клас на три групи. Кожна група учнів вирішувала різноманітні практичні завдання та висловлювала свої думки щодо теми заходу. Усі учасники долучилися до обговорення. Активним співучасником була учитель історії та правознавства Пастух А. Т., яка розповідала учням про насилля в історичному аспекті. Старшокласники поглибили свої знання щодо протидії насиллю, виробили правильну модель поведінки для запобігання насильству та виходу з ситуації жорстокого поводження. Учасники висловили свої враження та очікування від тренінгу та підтвердили актуальність заходу.

Також у рамках акції було проведено години психолога для учнів 5-9-х класів щодо профілактики та запобіганню насиллю. Практичний психолог Р.М. Чернецька розробила та роздала буклети «Як протистояти насиллю та безпечне поводження в Інтернеті». Проведення анкетування серед учнів 5-9-х класів дало змогу виявити групу ризику дітей, до яких було застосовано насилля, та обізнаність школярів з цього питання.

Бібліотекарем школи Балихіною Н.М. заздалегідь було оформлено тематичну виставку літератури в бібліотеці школи, яка дала можливість учням школи та батькам більш детально ознайомитися з теоретичними питаннями щодо насилля та жорстокості, зокрема, чому важливо знати і пам’ятати свої людські права та права інших людей.

Класними керівниками початкової школи було проведено конкурс на написання кращого твору «Щастя моєї родини», «Захоплення на все життя», «Душевна гармонія і щастя у вашому житті». Підсумком написання учнівських творів були розроблені та надруковані пам’ятки учням та їх батькам «Формула щастя».

/Files/images/2016-2017_nr/gruden/szsh6/6_1.JPG/Files/images/2016-2017_nr/gruden/szsh6/7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 152

Коментарi