Акція «16 днів проти насилля».

2016-12-09

/Files/images/2016-2017_nr/gruden/nvk2/хххх.jpg

Акція «16 днів проти насилля».

25 листопада 2016 року в КЗ «НВК № 2» стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля».

Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля.

Педагогічним колективом та психологом В.П.Гребельною була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля. В рамках акції проведені тематичні заходи:Бібліотечна виставка «16 днів проти насильства» для учнів 1-11 класів, опитування серед учнів 2 – 11 класів «Що я знаю про насильство?»,тематичні виховні години на тему «Бути людиною на землі», «Мій світ без жорстокості та насилля», тренінгове заняття для учнів 6 класу «Скажемо «ні» насильству в шкільному колективі».

На підтримку дітей-інвалідів пройшла акція «Іграшка для друга». Упродовж якої були зібрані канцелярські приладдя: кулькові ручки, олівці, фломастери, ножиці, кольоровий папір, альбоми для малювання, зошити та блокноти, для дітей з особливими освітніми потребами.

Учні других класів нашого навчального закладу взяли участь у конкурсі «Наші долоні проти насильства». Зі своїх долоньок діти виготовляли різні фігурки, протистоявши таким чином насиллю.

Закінчилась акція «16 днів проти насилля» загальношкільним тематичним уроком « Права людини».

Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi