Пекельні цифри та слова

2016-12-01

/Files/images/2016-2017_nr/gruden/szsh2/SAM_8941_1.JPG

Пекельні цифри та слова

У серце б’ють, неначе молот,

Немов прокляття ожива

Рік тридцять третій

Голод, голод…

У кожного народу є свої темні сторінки історії війни, революції та інші події, ставлення до яких часом буває неоднозначним і може змінюватися залежно від епохи та ідеології. Саме до таких явищ належить Голодомор 1932 – 1933 років в Україні. За радянських часів згадувати про нього було заборонено, після проголошення Україною незалежності ставлення змінилося майже радикально. Про Голодомор не тільки заговорили як про факт, що таки був, - йому дали оцінку. Відповідною постановою Верховної Ради цю трагедію українського народу визнано геноцидом.

Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та організованістю з боку влади і наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

Багато держав світу на сьогоднішній день визнали Голодомор в Україні злочином проти людства.

«На вікні свіча догасала…» під такою назвою відбувся виховний захід присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у 9 класі. Учні переглянули документальний фільм «Великий голод», який відображав події Голодомору. Прослухали виступи однокласників, свідчення тих, які вижили із книги пам’яті «Голод 33-го» та вшанували хвилиною мовчання невинно убієнних голодом-геноцидом.

Кажуть, що історії властиво повторюватися. Наше завдання зробити так, щоб таких трагедій більше не було.

Прес-центр КЗ «СЗШ № 2»

/Files/images/2016-2017_nr/gruden/szsh2/SAM_8939_1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi